Emre Olur'un 'Cahillik yaptım' diye ifade vermesini Sedat Peker istemiş: Bedel ödenecekse en önde olmak isterim

Avukat Ersan Barkın, Peker'le görüşmesine ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: Twitter

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker'in basın danışmanı olduğu ifade edilen ve yer yer sosyal medya paylaşımlarını yapan Emre Olur’un ifadesi tartışma konusu oldu.

Peker’in avukatı Ersan Barkın, Olur’un ifadesinde geçen “Cahillik yaptım” sözlerini bizzat müvekkilinin istediğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barkın sosyal medya hesabından Peker’le görüştüğünü bildirerek şu açıklamayı yaptı:  

Sayın Sedat Peker ile biraz önce telefonla görüştüm. Gün içerisinde tutuklanan Sayın Emre Olur ile ilgili kendisini seven veya sevmeyen bazı çevrelerin yaptıkları yorumlardan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Emre Olur Abu Dhabi’den uçağa binmeden önce kendisi ile telefonla görüşmüş.Emre Olur’a “Emniyette sana kötü davranabilirler. Bu yüzden, sosyal medya hesabımın Sedat Peker tarafından kullanılmasının hukuken suç olduğunu değerlendiremedim, cahillik yaptım” demesini Emre Olur’dan kendisinin istediğini söyledi. Bütün dostlarına olduğu gibi Emre Olur’a da koruma içgüdüsü ile yaklaştığını, bu yönde ifade vermesini istediğini ifade etti. Ancak sosyal medyada ve bazı basın organlarında yapılan yorumları görünce açıklama yapma zorunluluğu hissettiğini söyledi. Sayın Peker’e neden böyle bir istekte bulundunuz diye sordum. “Bedel ödenecekse en önde olmak isterim, alkış alınacaksa tüm dostlarım ortak olmalı. Bu felsefem nedeniyle yanlış yorumlamaya neden olacak bir durum ortaya çıktı” dedi. İfadesindeki bir kelimenin bu şekilde yorumlanması Emre Olur için de adil değil. Mevzunun nedeni cehalet değil de koruma içgüdüsü. Bu arada Emre Olur’u cezaevinde ziyaret edecek meslektaşım da yarın ifade sürecine dair açıklama yapacağını iletti.

Olur, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU