Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanı adaylığı yanıtı: Sürprizlere yer yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu "6 lider kader birliği yaptık. Seçeceğimiz lider egosuna teslim olmayan bir lider olacak. Alt alta yazılan vaatlerin altına imzayı atacak, liderlere karşı o yükümlülüğü yerine getirecek ve kamuoyuna deklare edecek" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @kilicdarogluk

Bir dizi ziyaret için dün Elazığ'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

'Saray'a hayatı boyunca bir kez gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu "Ben pek çok bakan ve başbakanla da çalıştım.15 Temmuzdan sonra sarınım 16 Temmuz'da hayatımda bir kez saraya gittim. Lüksü, şatafatı gördüm" diye konuştu.

"16 Temmuz'da 'Devlette liyakat olsaydı bu hale gelmezdi' dedim"

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Orada ben vardım, başbakan Binali Bey vardı, Devlet Bahçeli vardı, İbrahim Kalın vardı, şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı olan Fuat Oktay Bey vardı. Dedim ki Sayın Erdoğan'a, ‘Siz devlette liyakat sistemini mahvettiniz' dedim. ‘İşi ehline vermediniz ve Türkiye bu hale geldi' dedim.

Devlette liyakat olsaydı bu hale gelmezdi' dedim ve şu örneği verdim, ‘ben rahmetli Özal ile çalışırken, daire başkanıyken biz önümüze bir olay geldiğinde oturur başbakanla tartışırdık.

Kendi görüşümüzü söylerdik.' Binali Bey hemen atladı dedi ki, ‘Kararı siyasiler belirler' Kararı elbette siyasiler verir ama onun yanlış olduğunu ben söylemezsem, uygulamadan sonra yanlış olduğu ortaya çıkarsa o kişi dönüp bana, ‘ Niye beni zamanında uyarmadın' diyemez.

Liyakat sistemini yok ederseniz devlette çürüme başlar. Buradan devleti çıkarmamız lazım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı dağılıyor, masanın altında HDP var, masanın yan tarafında şu var, öbür tarafında şu var, yok birbirine girdiler…Bunların tamamı fasa fiso. Yok öyle bir şey. Biz sadece gülerek bunları okuyoruz. Bunların hiç gerçek payı yok” ifadelerini kullandı.

“Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını belirledi mi?” şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

Cumhurbaşkanı nasıl olmalı onu kendi bildirimizde açıkladık. Cumhurbaşkanının devlet aklı olmalı, devlet tecrübesi olmalı, ahlaklı olmalı, kendi egosuna teslim olmamalı, adaletli olmalı, adaleti savunmalı. Devlette liyakati savunmalı. Bunların olması lazım. Bu niteliklere uygun kişi bulacağız. Var, niye olmasın?

“Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?” sorusu da yöneltilen Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız bunu söyleyebilirler tabiî ki. Sonuçta her parti kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama biz akılcı davranıyoruz. 6 lider bir aradayız, akılcı politikalar üreteceğiz.O akılcı politik alarla yolumuza devam edeceğiz. 6 lider kader birliği yaptık, parti için değil, Türkiye için yaptık. Seçeceğimiz lider egosuna teslim olmayan bir lider olacak. Verdiği sözü tutacak, alt alta yazılan vaatlerin altına imzayı atacak, liderlere karşı o yükümlülüğü yerine getirecek ve bunu kamuoyuna deklere edecek. Devlet çarkı o kadar bozuldu ki, yeniden inşa sürecinde akılcı politikalar gerekiyor" diye konuştu.

"Akılcı politikalarla yola çıkmak lazım"

“Sürpriz bir aday çıkabilir mi?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Yok hayır, sürprizlere yer yok. Akılcı politikalarla yola çıkmak lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Erken seçim bekliyor musunuz?” sorusuna da, “Biz zaten yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Alandayız, koşturuyoruz, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Seçim ne kadar geç olursa, toplumun ödeyeceği fatura o kadar ağır olur. Bu kış inşallah zor geçmez. Kaç kişinin elektriği kesildi, açıklanmıyor. Niye açıklanmıyor?” yanıtını verdi.

 

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU