İmamoğlu: 75 milyon Euro bakanın önünde yaklaşık 9 aydır bekliyor, halkımıza şikâyet ediyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir kalem ve bir mürekkep onayı; istatistik için onayı. Bu bir kefalet değil. 75 milyon Euro, bakanın önünde yaklaşık 9 aydır bekliyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler hattında bugün yapılan test sürüşüne katıldı. 

İmamoğlu burada yaptığı açıklamada "Metro hatlarımızda, ne yazık ki elimiz çoğu zaman rahat olmadı" dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralık sonunda Bostancı-Dudullu hattını açacağız. Mesela burada, başta İller Bankası üzerinde bir finans sağlanmış. Ama hiçbir hesap kitap yapılmamış. Bir sonrasıyla ilgili bir düşünce ortaya konmamış. Neredeyse yüzde 55’e yakınlık bir bölümü, bizim dönemimizde tümden kendi öz kaynağımızla ödenerek, sonuca ulaştık. Çok zorlandık. Ama bu zor koşullarda finansın, dövizin, enflasyonun arttığı ortamlarda, Aralık’ta da oranın açılışını yapacağız. Yaklaşık 13,5 kilometrelik bir hattımız. Örneğin, son malum artan maliyetlerden ötürü, iki tane hattımızın müteahhidi sözleşmeyi feshetti. Bir tanesi Pendik-Kaynarca-Tuzla hattımız. Bu da önemli bir hat. Şu an ihale süreci sürüyor. Yine Kirazlı-Halkalı hattımız. O da iptal etti. Fesih hakkını kullandı. Oranın da ihale sürecini hazırlıyoruz. Dolayısıyla buradaki zorlukları da aşıyoruz. Kayıplarımız oldu tabii, 6-7 ay belli oranda finansmanlarını sağladığımız.

"Bir kalem ve bir mürekkep onayı; istatistik için onayı"

Finans Şehir hattında İBB Meclisi'nden oybirliğiyle çıkan 75 milyon Euro'nun henüz onaylanmadığını belirten İmamoğlu Bu ülkeye 75 milyon Euro IBRD’den finans gelecek. İBB Meclisi’nden oybirliğiyle onayı çıkmış bir hattımızın onayı. Bir kalem ve bir mürekkep onayı; istatistik için onayı. Bu bir kefalet değil. 75 milyon Euro, bakanın önünde yaklaşık 9 aydır bekliyor. Ve öz sermayeden orayı da yürütmek zorunda kalıyoruz. Bütün zorlukları aşacağız. Ben, buna inanıyorum. Ama İstanbul'un bu kadar değerli süreçlerini yönetirken, aslında herkesin birbirine el vermesi lazım. Katkı sunması lazım. Ben aynı durumda olsam, inanın cansiperane bir gün önce nasıl imzalarım diye ya da bir an önce bu iş olsun, nasıl olsun diye bütün mesaimi feda ederim bu tür işlere. Bu nasıl yapılır? Bu hangi akıldır? Benim inanın hiçbir şekilde ne mantığım alıyor ne aklım alıyor. Allah'a havale ediyorum. Ve onları halkımıza şikâyet ediyorum" diye konuştu.

 

 

 

ANKA


 

DAHA FAZLA HABER OKU