Kılıçdaroğlu: 6 lider bir aradayız, yok kriz çıktı, yok şunu yaptılar, emin olun bunların tamamı fasa fiso

CHP lideri, “Birlikteliğimizi birileri hazmetmiyor” değerlendirmesinde bulundu

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Altı lider bir aradayız. Beraber çalışıyoruz. Beraber konuşuyoruz. Zaman zaman duyarsanız, yok kriz çıktı, yok kavga çıktı, yok şunu yaptılar, yok bunu yaptılar… Emin olun bunların tamamı fasa fiso” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekilleriyle birlikte Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Değirmenköy Buğday ve Mazot Desteği Dağıtım Töreni"ne katıldı. 

Kılıçdaroğlu, çiftçilere iktidar oldukları takdirde atacakları adımları anlattı.

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Siyasete giren kişiler, halkın, sizlerin paralarını alıp bir avuç kişiye veremezler. Beşli çetelere, sizlerin milyar dolarlarınızı veremezler. O paraları da alacağım. Hiç endişe etmeyin. Beşli çeteden alacağım. Alacağım derken zorla değil, adalet ile alacağım. Haksızlık varsa, milleti soyuyorsanız ‘Efendim Bay Kemal bunu seyretsin.’ Seyreder miyiz? Yemezler, seyretmem, paraların tamamını alacağım" dedi. 

“Yetişeceğim, meraklanmayın”

“Bir afiş var. ‘Çiftçi varsa ekmek var, tut elimizden, yetiş Bay Kemal’ diyorsunuz. Yetişeceğim. Hiç meraklanmayın” ifadelerini kullanan CHP lideri, “İstanbul için yapılanları Türkiye için de yapacağız. Türkiye’de kırsalda çalışan kadınlar ve gençler, kırsalda çalıştıkları sürece sigortalı olacaklar. Sigorta primlerini devlet ödeyecek. Hedeflerimizden birisi bu” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Çiftçiyi toprağa küstürürseniz, o ülke aç kalır. Çiftçiyi, üreticiyi, balıkçıyı, besiciyi toprağa, denize küstürürseniz o millet aç kalır. Sizler üretmediğiniz takdirde 85 milyon insan olarak biz gideceğiz… Biz buğdayı, arpayı, yulafı, mısırı, eti, canlı hayvanı, nohudu, mercimeği dışarıdan alıyoruz. Niye? Bereketli topraklarımız, çalışkan insanlarımız var. Üretiyorlar ama emeklerinin karşılığını alamadıkları zaman toprağa küsüyorlar. Bize diyorlardı ki seçimden önce ‘Bakın, CHP’li belediyelere oy verirseniz yardımlar kesilir, bir daha yardım alamazsınız.’ Sizler bunlara inanmadınız ve o belediye başkanlarına destek verdiniz. Onlar seçimle geldiler ve makamlarına oturdular. Bırakın yardımları kesmeyi, onların bir dönem gözümüze soka soka yaptıkları yardımların çok daha fazlasını hiç kimseyi rahatsız etmeden yapmaya başladı belediye başkanlarımız.

“Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz”

“Yata veriyorlar mazotu ÖTV’siz, KDV’siz. Yata binen adam koy koy gezer. Keyfine bakar, tatilini yapar. Eğlenir. Ee eğlensin. ÖTV’siz, KDV’siz veriyorsun. Çiftçiye?” sorusunu gündeme getiren CHP lideri, “Hem ÖTV hem KDV var. Onu da kaldıracağız. Sizlerin oylarıyla Allah nasip eder iktidara gelirsek çiftçiye mazotu, kırmızı mazot vereceğiz. ÖTV, KDV olmayacak. Bu konuda da size sözümüz söz” dedi.

“Seyretmem”

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Siyasete giren kişiler, halkın, sizlerin paralarını alıp bir avuç kişiye veremezler. Beşli çetelere, sizlerin milyar dolarlarınızı veremezler. O paraları da alacağım. Hiç endişe etmeyin. Beşli çeteden alacağım. Alacağım derken zorla değil, adalet ile alacağım. Haksızlık varsa, milleti soyuyorsanız ‘Efendim Bay Kemal bunu seyretsin.’ Seyreder miyiz? Yemezler, seyretmem, paraların tamamını alacağım. Bu milletin hakkıdır, bu millete vereceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Burada vakıf kurmuşlar, bir oğlu burada. Bir de Amerika’da bir vakıf kurmuşlar, kızı da orada. Buradan milyon dolarları oraya götüreceksin, Bay Kemal bunu seyredecek. Seyretmem. O dolarların tamamını da Türkiye’ye getireceğim. Bu devletin hazinesine bırakacağım. Kimsenin kul hakkı yemesine izin vermeyeceğim. Devletin adaletle, ferasetle, bilgiyle, birikimle yönetildiğini bilmemiz lazım. Devlet, adalet ile yönetilmezse her zaman bir sorun çıkar. O nedenle adalet dediğimiz kavramı büyütmemiz lazım.

“Bunlar fasa fiso”

“Altı lider bir aradayız. Beraber çalışıyoruz. Beraber konuşuyoruz. Zaman zaman duyarsanız, yok kriz çıktı, yok kavga çıktı, yok şunu yaptılar, yok bunu yaptılar… Emin olun bunların tamamı fasa fiso” değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Hiç bunlara inanmayın. Hepimiz Türkiye, sizleri seviyoruz. Sizler için çalışıyoruz, emek harcıyoruz. Bu ülke için, demokrasi olsun bu ülkede diyoruz. Dolayısıyla bizim birlikteliğimizi birileri hazmetmiyor. Ama biz çalışarak, düşünerek, ülkemizi severek, demokrasiyi getirerek onlara hazmettireceğiz. Bizi tanıyacaklar, bilecekler. Ahlakı, adaleti bilecek. Bu konudaki kararlılığımızı bilecekler. Kadın erkek eşitliğini bilecekler” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU