SDAIA ve SenseTime Group'tan 206 milyon dolarlık yapay zeka anlaşması

Anlaşmaya ilişkin açıklama, Riyad’daki Uluslararası Kral Abdulaziz Konferans Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde yapıldı

Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na (PIF) ait Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Kurumu (SDAIA), yapay zeka alanında dünyada lider bir şirket olan SenseTime Group ile 776 milyon riyal (206.54 milyon dolar) değerinde yatırım anlaşması yapıldığını duyurdu.

Şarkul Avsat’ın haberine göre anlaşma, SenseTime MEA’yı kurmak, Suudi Arabistan’ı bölgede yapay zeka teknolojisi alanında lider konuma yerleştirmek için gelişmiş bir yapay zeka laboratuvarını finanse etmek ve yetenekli Suudiler için seçkin işler yaratma amacı taşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anlaşmaya ilişkin açıklama, SDAIA’nın ‘İnsanlığın İyiliği İçin Yapay Zeka’ sloganı altında Riyad’daki Uluslararası Kral Abdulaziz Konferans Merkezi’nde düzenlediği 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde yapıldı.

SDAIA, Suudi Arabistan’a ait fikri mülkiyet oluşturmak için gelişmiş bilgisayar vizyonunu yerelleştirmenin yanı sıra akıllı şehir, sağlık ve eğitim alanlarında çözümler geliştirmek için SenseTime ile birlikte çalışacak.

Yapay zeka laboratuvarı, yeni nesil veri bilimcilerinin teknoloji transferinden ve SenseTime’ın bu alandaki kapsamlı uzmanlığından faydalanmasına olanak tanıyan özel bir araştırma ve geliştirme merkezi olarak hizmet verecek.

SDAIA CEO’su Eymen Raşid, “Mevcut anlaşma, şirketin ulusal yetenekleri geliştirme ve inovasyona dayalı güçlü bir yapay zeka ekosistemi oluşturma yolculuğunda önemli bir stratejik adımı temsil ediyor” dedi.

SenseTime Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Xu Li ise, SDAIA ile işbirliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, “SenseTime ve SDAIA, daha iyi bir toplum yaratma ve yapay zeka kullanarak insanların yaşamlarını iyileştirme konusunda aynı vizyonu paylaşıyor” diye konuştu.

Müşteri odaklılık ve işbirliğine olan bağlılığının bir parçası olarak SDAIA, 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’ne katılımıyla müşteri odaklı çözüm yelpazesini sergiliyor.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU