IBM Başkan Yardımcısı: Kuantum bilişimi modern teknolojilere öncülük edecek

“Kuantum bilişimi kullanmanın en uygun yöntemine ulaşmak, algoritma geliştiricilerin yapay zeka için yeni algoritmalar yazabilecekleri yazılımların sağlanmasına katkıda bulunacaktır”

Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan, Veri ve Yapay Zeka Kurumu’nun (SDAIA) ‘İnsanlığın İyiliği İçin Yapay Zeka’ sloganı altında düzenlediği 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi başkent Riyad’daki Uluslararası Kral Abdulaziz Konferans Merkezi’nde başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SDAIA Yönetim Kurulu Başkanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın himayesinde düzenlenen zirveye dünya çapından politikacılar, uzmanlar ile yapay zekaya ilgi duyan 10 bin kişi katılıyor.

Şarkul Avsat’ın haberine göre zirvede düzenlenen oturuma katılan IBM Başkan Yardımcısı Scott Crowder, “Kuantum bilişimi, bellek ve alan açısından geleneksel cihazlardan farklılıklarına rağmen modern teknolojilere öncülük edecek” dedi.

Crowder, dünyanın karşı karşıya olduğu zorluklardan birinin, kuantum bilişimin işgücüne nasıl sağlanacağı konusu olduğunu söyleyerek, şu ifadelerle devam etti;

Kuantum bilişimi kullanmanın en uygun yöntemine ulaşmak, algoritma geliştiricilerin yapay zeka için yeni algoritmalar yazabilecekleri yazılımların sağlanmasına katkıda bulunacaktır.

George Washington Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Profesör olan Tarık el-Gazavi ise, “Bugün kullandığımız mühendislik, bizi geleneksel yöntemlerin daha fazla zaman ve emek harcadığı daha yeni teknolojilere ulaşmaya çağırıyor” diye konuştu.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU