AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Ahmet Şık'a tepki: Bunlar demokrasiyi zehirleyen sözlerdir

Kurtulmuş, “Bunlar faşizan düşüncelerdir. Partileri kapatacak olan millettir” dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CnnTurk’te yayınlanan Hafta Sonu programına katıldı.

Erken seçim tartışmalarına değinen Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı tarafından dile getiriliyor. Vaktinde olacak. AK Parti'nin Türkiye'de çıkardığı önemli hususlardan birisi seçimin vaktinde olması. 2023'ün Haziran ayında inşallah demokratik şekilde gerçekleştirilecek” dedi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

.

Kurtulmuş, son günlerde yasaklanan konser ve festivaller konusunda ise şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'daki ziyaretimde bu soru soruldu. Bir şarkıcı Kürtçe şarkı söyleyecek diye konseri iptal edilmiş. Ama daha önce aynı şarkıcının bir konseri olmuş çok sayıda insan katılmış. Şivan Perver konser vermişti. Her zaman engelleri kaldırmış bir iktidarız. Okyanusları geçtik, kimse derece boğmaya kalkmasın. Hak ve özgürlükler konusunda çizdiğimiz ortadadır. Aslolan özgürlüklerdir.

Bölgemizde etnik, kimlik faylar kullanılmak isteniyor. Halkların kardeşliğini savunuyoruz. Dilleri, kültürleri zenginlik olarak görüyoruz. Anadili ana sütü gibi helal görüyoruz. Temel mesele bunu bir ayrışma meselesi gibi getirmemesi.

"Herkesin ağzından çıkan lafa dikkat etmesi lazım"

Kurtulmuş dört ay önce bir konserde söylediği sözler yüzünden önce tutuklanan daha sonra hakkında 3 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanarak ev hapsi şartıyla tahliye edilen şarkıcı Gülşen için ise şunları söyledi:

Tutuklama kararı nasıl verildi, bu hukuki bir süreç. Herkesin, özellikle toplumun önünde olanlar söyledikleri her söze ve davranışlara dikkat etmesi lazım. Hiç kimsenin bir başka grubu kötülemek ve şeytanlaştırma hakkı yoktur. Herkesin ağzından çıkan lafa dikkat etmesi lazım.

"Bunlar faşizan düşüncelerdir"

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın “AKP siyasi bir parti değil bir suç örgütü ve kapatılacak” sözlerine sert tepki gösteren Kurtulmuş şunları aktardı:

İlk okuduğumda hakikaten hayret ettim ve çok üzüldüm. Türkiye'nin en büyük partisi, on milyonlarca insanın oy verdiği bir siyasi parti. Sen çıkıyorsun siyasi parti muamelesi yapmayacağız diyorsun. Bir tek idam edeceğiz dememiş. Bunlar demokrasiyi zehirleyen sözlerdir. Bunlar faşizan düşüncelerdir. Partileri kapatacak olan millettir. Yassıada mahkemelerini bekliyoruz, demediği kalmış

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU