Erdoğan: Yüce yaradana, peygamber efendimize, manevi ve milli kırmızı çizgilerimize tecavüz eden herkes ayağını denk almalıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Allahsız Alevilik olmaz, Muhammetsiz Alevilik olmaz, Alisiz Alevilik olmaz. Dinsiz, amelsiz sadece sadece sapkınlığın üzerine bina edilmiş Alevilik, Müslümanlık, Türklük, Kürtlük hatta insanlık da olmaz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında "Tüm vatandaşlarımız gibi Alevi Bektaşi kardeşlerimizin sorunlarını biz çözdük" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Yıllarca istismar ederek, siyaset sanat yaparak, kimi isimlerin gerçek yüzlerini ortaya sermesinden memnuniyet duyuyoruz.  Allahsız Alevilik olmaz, Muhammetsiz Alevilik olmaz, Alisiz Alevilik olmaz. Dinsiz, amelsiz sadece sadece sapkınlığın üzerine bina edilmiş Alevilik, Müslümanlık, Türklük, Kürtlük hatta insanlık da olmaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hadsiz ve hudutsuz bir şekilde yüce yaradana, peygamber efendimize, manevi ve milli kırmızı çizgilerimize tecavüz eden herkes ayağını denk almalıdır. Aksi takdirde bunların hiçbirini milletimiz de affetmez, tarih de affetmez. Eğer konunun hukuki bir yönü varsa yargı da affetmez.

6'lı masayı hedef aldı

Konuşmasında 6'lı masayı da hedef alan Erdoğan, "Bu masanın altındaki PKK güdümündeki 7. ortağın hesabı, kendilerini ilgilendirir. Masanın gerisinde ellerini ovuşturarak bekleyen 8. ortak FETÖ'nün hesabı, kendilerini ilgilendirir. Masa projesinin kim olduklarını adresleri belli olan asıl sahiplerinin hesapları da kendilerini ilgilendirir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU