Liderliğe yükselen Beşiktaş performansını sürdürebilecek mi? "Oyununu devamlı hale getirirse şampiyonluğun en büyük namzedi olur"

Süper Lig'de zirveye yükselen Beşiktaş, ortaya koyduğu oyunla adından söz ettiriyor. Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, siyah-beyazlıların son durumunu ve yükselen performansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Süper Lig'de oynadığı 4 maçta 10 puan toplayan Beşiktaş, liderlik koltuğuna oturdu / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 4. haftası geride kalırken liderlik koltuğu da el değiştirdi.

Haftanın kapanış maçında Sivasspor'u konuk eden siyah-beyazlılar, oldukça baskılı ve üstün oynadığı maçta rakibini 3-1 mağlup ederek zirveye oturdu.

Beşiktaş'ın gollerini yeni transferler Jackson Muleka (2) ile Wout Weghorst kaydetti. Sivasspor'un tek golü 86'da Dia Seba'dan geldi.

Valerian Ismael yönetimindeki Beşiktaş'ın bu sezon da en dikkat çeken yanı baskılı ve hücum ağırlıklı oyunu.

 

Weghorst-AA.jpg

Wout Weghorst / Fotoğraf: AA

 

Yeni transferler Muleka'nın 3 gol 3 asist, Weghorst'un 2 gol, 3 asist, Arthur Masuaku'nun 2 asistlik performansları; Gedson Fernandes'in orta alandaki üretkenliği ile Dele Alli'nin ilk maçındaki formu dikkat çekiyor.

Takımın eski oyuncularından Kevin N'Koudu'nun 2 gol katkısı, sakatlığı nedeniyle oynamasa da Ghezzal'ın 2 gol, 1 asistlik performansı, Salih Uçan'ın tekrar çıkış yakalaması "Kara Kartal"ın yüksekten uçmasına imkan tanıyor.

Sivasspor maçı sonrası "Premier Lig takımı" yakıştırması yapılan Beşiktaş'ın teknik direktörü Valerien Ismael de bu konuyu destekler açıklamalar yaptı.

Birleşik Krallık'ta görev yaptığı için transferde bu ülkeden tercihlerde bulunduklarını aktaran Fransız teknik adam Valerien Ismael, "Yaratmak istediğimiz profil buydu. İngiltere'de çalıştım. Sıcak temasım var. Beni tanıyan oyuncuları transfer ettik. Bu durum ikna kabiliyetimizi daha da kolaylaştırdı" dedi.

 

Muleka-AA.jpg
Muleka / Fotoğraf: AA

 

Ismael ayrıca önemli olanın mevcut durum değil başarının sürdürebilir olması vurgusu yaptı.

Geride kalan 4 müsabakanın belirli bölümlerinde rakipleri karşısında ezici bir üstünlük kuran Beşiktaş için en çok merak edilen konu ise bu performansı ne kadar sürdürüp, sezona ne kadar yayabileceği.

"Valerien Ismael rüştünü ispat etti"

Siyah-beyazlı kulübün eski yöneticisi ve spor yazarı Sinan Vardar, Beşiktaş'ın yükselen grafiğini ve performansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Valerien Ismael ve Beşiktaş'ın kötü geçen sezonun ardından hazırlık sürecinde de sıkça eleştirilmesinin Türkiye'nin genel anlamda futbola bakış açısıyla ilişkili olduğunu ifade eden Vardar, "Yeni bir antrenör geldiği zaman önce çok büyük eleştiriler alıyor. Fakat son 3 maçta bu ışığı verdi. Alanya maçı çok şanssızdı. Ama Valerien Ismael bu üç maçta rüştünü ispat etti" dedi. 

"Transferde yüzde 70 isabet bile başarı kabul edilirken Beşiktaş'ta yüzde 100'e yaklaştı"

Beşiktaş'ın yaşadığı toparlanma sürecinde yeni transferlerin etkili olduğunu vurgulayan Vardar, "Nokta transferler oldu. Her futbolcu tam isabet oldu. Transferde yüzde 70 isabet sağladığınızda bu bile başarı kabul edilirken Beşiktaş'ta yüzde 100'e yaklaştı. O nedenle şu görünen tabloda Beşiktaş şampiyonluğun da en büyük adayı" diye konuştu. 

 

Valerien Ismael-AA.jpg
Valerien Ismael / Fotoğraf: AA

 

"Sezon başında hiçbir takım tam saha presi 60 dakikanın üstünde uygulayamaz"

Beşiktaş'ın maçlara çok iyi başladığı ancak 45-60. dakikalar sonrası düşüşe geçmesi eleştirilerine de yanıt veren Vardar, şu ifadeleri kullandı:

Sezon başında hiçbir futbol takımı, dünyada en geniş futbol takımı bile tam saha presi 60 dakikanın üstünde uygulayamaz. Beşiktaş hakikaten ilk yarı sahanın her yerinde pres yaparak ikili mücadele kazandı. Bazı yorumcular 'Sivasspor çok zayıftı' diyor ama aynı Sivasspor ikinci yarıda da son 20 dakika oyuna tamamen hakim oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Takımın kondisyonu üst düzeyde, hocayı takdir etmek lazım"

Beşiktaş'ın ilk yarıları mükemmele yakın oynamasında kondisyonun da etkili olduğunun altını çizen Vardar, "Takımın kondisyonu çok üst düzeyde. Burada da hocayı takdir etmek lazım. Yeni bir futbolcu geliyor, 24 saat sonra sahaya çıkıyor ve hiç sırıtmıyor. Bu da Beşiktaş'ta bir şeylerin daha derli toplu olduğunu gösteriyor. Yeni gelen futbolcuların hemen bünyeye alınmasına büyük uğraş verildiği görülüyor. Beşiktaş'ta her şey müspet " şeklinde görüş belirtti. 

 

Gedson Fernandes-AA.jpg
Gedson Fernandes / Fotoğraf: AA

 

"İlk yarıdaki oyunu devamlı hale getirirse şampiyonluğun en büyük namzedi olur"

Beşiktaş'ın yakaladığı form grafiğinde Salih Uçan ve Gedson Fernandes'in de etkili olduğunu söyleyen Vardar, şunları kaydetti:

Salih Uçan ve Gedson Fernandes mükemmel oynuyor. Sanki iki tane fazladan ciğerleri var. Beşiktaş orta sahasında çok önemli işler yapıyorlar. Geçen sene nedense Sergen Yalçın da pek yer vermedi. Ama bu sene sanki yeni bir transfer oldu. Beşiktaş'ın en iyisi diyebilirim. Yine çok tenkit edilen Necip de hatasız. Hatta o kadar kendini geliştirdi ki 30-40 metreye diyagonal paslar atmaya başladı. Her maç üstüne koyuyor. Necip de bu takımın değişmezi olur. 

Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi ciddi rakiplerle şampiyonluk yarışına girişen Beşiktaş'ın şansını da değerlendiren Vardar, "İlk yarıda oynadığı futbolu devamlı hale getirirse Beşiktaş hakikaten şampiyonluğun en büyük namzedi olur. İlk yarılarda oynanan futbol, bugün futbol otoritelerinin de takdir ettiği gibi Beşiktaş'ı şampiyonluğa götürür" diyerek sözlerini noktaladı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU