Bülent Tezcan: Yurtdışını ayrı bir seçim çevresi yapalım, 15 milletvekili ayıralım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "600 milletvekilinin 15’i yurt dışı seçim çevresi olsun. Oranın adayları olsun" diye konuştu

Fotoğraf: CHP

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dört gün süren CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Çalıştay'da seçim hazırlıklarını konuştuklarını kaydeden Tezcan "Örgütlerimizi, yurtdışında seçime nasıl hazırlayacağımızı, sandık güvenliğini nasıl sağlayacağımızı konuştuk. Seçim güvenliğini nasıl sağlayacağımızı, sandık görevlilerinin şimdiden nasıl belirlenmesi gerektiğini konuştuk. Onların eğitiminin nasıl verileceğini ve buna ilişkin hazırlıklarımızı konuştuk. Yine en önemli sorunlarından biri, katılım sorununu konuştuk. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, seçime iştirakini artırmak için ne yapmalıyız, neler yapmalıyız; konuştuk. Bununla ilgili çeşitli projeler geliştirdik. Bu çerçevede yine teknolojinin en son olanaklarını nasıl kullanacağımızı konuştuk" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Beğenmiyorsanız siz kanun teklifi verin"

Seçime katılımı artırmak için CHP oalrak başlattıkları, ‘seçmen ol’ projesini yaygın bir şekilde dünyanın dört bir yanında duyuracaklarını belirten Tezcan şunları kaydetti:

Yurtdışı seçim çevresi kanun teklifimiz var. Diyoruz ki yurt dışını ayrı bir seçim çevresi yapalım. 15 milletvekili ayıralım. 600 milletvekilinin 15’i yurt dışı seçim çevresi olsun. Oranın adayları olsun. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız o adayları görsün. Beğeniyorsa oy versin, beğenmiyorsa vermesin. Sonra da hesap sorsun. Senin önceliklerin burası desin. 43 örgütümüz gittikleri yerde şunu söyleyecekler.

43 örgütümüz, AKP’den gelen milletvekillerine, MHP’den gelen milletvekillerine diyecekler ki ‘Niye bizim ayrı bir seçim çevresi olmamızı istemiyorsunuz.’ Bakın CHP’nin teklifi var. Hemen geçirebiliriz. Beğenmiyorsanız siz kanun teklifi verin. Biz desteklemeye hazırız.     

 

 

 

ANKA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU