Neil Gaiman'dan hayranlarına mesaj: "Kimse The Sandman bekçiliği yapmasın"

Yazar, "Giriş sınavı yok, olmamalı da" dedi

Neil Gaiman, Netflix uyarlaması gösterime giren The Sandman'in "hoşnutsuz" hayranlarına yönelik bir mesaj yayımladı.

Gaiman'ın sevilen DC Comics serisinin uyarlaması üzerinde uzun yıllardır çalışılıyordu ve sonunda bu bekleyiş sona erdi.

10 bölümden oluşan dizi 5 Ağustos Cuma günü dijital yayın platformunda gösterime girdi ve izleyicilerden olumlu eleştiriler aldı. The Independent'ın incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gösterime girmeden önce bazılarının sorduğu bir soru, dizinin hayranları mı hedeflediği yoksa çizgi romanları okumayanların da bölümlerden zevk alıp alamayacağıydı.

Gaiman, bu soruyu Twitter'da açıklığa kavuştururken "Sandman'i okumamış olanlarınız için de kesinlikle keyifli. Diziyi The Sandman'i okuyanlar kadar sizler için de yaptık" dedi.

Bir hayranı şu yanıtı verdi:

Umarım haklısınızdır çünkü Sandman hayranları çizgi romanları okumamış kişilere karşı çok saldırgan davranabiliyor. Sanki çizgi romanın hayranı değiliz diye diziyi izlemeye hakkımız yokmuş gibi.

Bu noktada Gaiman "kimsenin Sandman bekçiliği yapamayacağını" açıklığa kavuşturmak için devreye girdi.

Gaiman sözlerine şöyle devam etti:

Ne çizgi roman olarak, ne sesli uyarlamada, ne de kesinlikle televizyonda. Giriş sınavı yok, olmamalı da. Herkese açığız.

 

Neil Gaiman
Neil Gaiman'ın "The Sandman'in saldırgan hayranları" için Twitter'da söyleyecekleri vardı (Twitter)

 

Gaiman'ın yorumları, Metallica'nın şarkısı "Master of Puppets"ın Stranger Things'te yer almasının ardından rock grubunun yaptığı yorumlara benziyor.

Şarkı, Eddie Munson karakterinin dizideki "en metal" gitar solosunu öven sosyal medyadaki genç hayranları etkiledikten sonra dünya listelerinde yükselmeye başladı.

Fakat şarkının diziye dahil edilmesiyle ilgili bir yorum, grubu hayal kırıklığına uğrattı ve bir uyarı yayımlamalarına yol açtı.

Bu görüş, Metallica'nın paylaştığı ve "Master of Puppets" şarkısını canlı seslendirdikleri bir videoya yanıt olarak geldi. Yorumda şöyle yazıyordu:

Tüm o sahte Stranger Things hayranları sizi sevdiği için üzgünüm Metallica.

Metallica şöyle yanıtladı:

Bilginiz olsun, Metallica Ailesi'nde HERKES hoş karşılanır. İster 40 saatlik bir hayran olun ister 40 yıllık; hepimiz müzik aracılığıyla bir bağı paylaşıyoruz. Hepiniz zamanında sıfır noktasından başladınız.

The Sandman ve Stranger Things şu an Netflix'ten izlenebilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU