Avrupa'da en çok ziyaret edilen 40 şehir incelendi: Yabancı turiste en ucuz şehir İstanbul

İstanbul harcama başına en iyi deneyim listesinde 3. sırayı aldı

İstanbul'a haziranda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 115 arttı (Reuters)

Birleşik Krallık merkezli mobil banka Starling Bank, Britanyalıların gidebileceği ekonomik açıdan en avantajlı tatil noktalarını sıraladı.

Tabloid gazete The Sun'ın iki gün önce paylaştığı listede İstanbul, üçüncü sırada yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmada TripAdvisor ve Dünya Sağlık Örgütü gibi bazı kurumların verileri kullanılarak Avrupa'da en çok ziyaret edilen 40 şehir, 7 kategoride incelendi. Kategoriler arasında yiyecek, içecek, gece hayatı, yapılabilecekler, görsel çekicilik, erişilebilirlik ve aile dostu olma var.

Şehirlere verilen puanlar, kentte bir hafta kalmanın maliyetine göre oranladı. Böylece sterlin başına (yaklaşık 22 TL) en iyi deneyimin nerede olduğu belirlendi.

Yapılacaklar ve gece hayatı kategorilerinde yüksek puan alan Portekiz'in başkenti Lizbon, bir haftalık tatil için ortalama 440,20 sterlinle (yaklaşık 9 bin 645 TL) ilk sırada yer aldı. Kentte biranın ve yemeklerin de uygun olduğu vurgulandı.

Aile dostu olmasıyla dikkat çeken İspanya'nın Sevilla kenti, haftalık ortalama 492,94 sterlinlik (yaklaşık 10 bin 800 TL) harcamayla ikinci sırayı kaptı.

İstanbul'un, 10 kentlik listedeki en ucuz yer olduğu belirtildi. Üçüncü sıradaki kentte bir haftada ortalama 274,14 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) harcanacağı kaydedildi.

Listenin geri kalanı sırasıyla şöyle:

  • Budapeşte, Macaristan - 412,03 sterlin (yaklaşık 9 bin TL)
  • Prag, Çekya - 505,67 sterlin (yaklaşık 11 bin TL)
  • Porto, Portekiz - 444,22 sterlin (yaklaşık 9 bin 700 TL)
  • Split, Hırvatistan - 399,29 sterlin (yaklaşık 8 bin 750 TL)
  • Madrid, İspanya - 558,49 sterlin (yaklaşık 12 bin 200 TL)
  • Roma, İtalya - 615,49 sterlin (yaklaşık 13 bin 500 TL)
  • Barselona, İspanya - 579,22 sterlin (yaklaşık 12 bin 700 TL)

Starling Bank Marka ve Pazarlama Direktörü Rachel Kerrone, "Bu yaz pek çok kişinin gündeminde seyahat olduğunu biliyoruz. Ancak artan yaşam maliyetleri yüzünden bütçeler büyük ihtimalle kısıtlı olacak" dedi:

İnsanların tatillerini akıllıca seçmelerine yardım etmek istiyoruz. Böylece harika vakit geçirirken paralarının karşılığını en iyi şekilde alabilirler.

Banka, önde gelen tatil noktalarında 100 sterlin karşılığında neler yapılabileceğini gösteren bir internet sitesi de açtı.

Danimarka merkezli Saxo Bank'in dijital yatırım kolu Saxo Markets'in geçen ay yayınladığı çalışmada da Türkiye, en ucuz tatil yeri olarak belirlenmişti. Buna neden olarak liradaki değer kaybı göstermişti.

 

Independent Türkçe, The Sun, Mirror

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU