Joe Biden, ABD Kongresi'nin önünde gaziler için eylem yapan protestoculara pizza gönderdi

Yasa tasarısından desteğini çekmesinin ardından Cumhuriyetçi Parti'nin eylemsizliği kınandı

Jon Stewart da eylemcilere destek veriyor (AP)

Kovid tecridine giren Joe Biden, bu zamanı ABD'li hasta gazilere yardım etmeyi amaçlayan yasa çıkarmaya karşı Cumhuriyetçi Parti'nin (GOP) gösterdiği direnci vurgulamak için kullanıyor.

ABD Başkanı, pazar günü Twitter'da paylaştığı videoda, ABD Kongresi'nin basamaklarında kamp kuran protestocuları işaret etti. Amacı, Gazi İşleri Bakanlığı'nın askerlik sırasında "ateş çukurları" diye adlandırılan yerlerde çalışmış ABD'li gazilerin toksik maddelere maruz kaldığını varsaymasını zorunlu kılacak yasayı henüz desteklememiş Cumhuriyetçileri kınamaktı.

Pensilvanya Senatörü Pat Toomey liderliğindeki Cumhuriyetçiler, yasa tasarısının fonları doğrudan, belirli bir limite sabitlemek yerine yıllık ödenek sürecine bağlayacak şekilde değişmesini talep ediyor. Demokratlar rakiplerini anlamsız ertelemelere yol açmakla suçladı. Yeniden Daha İyisini İnşa Et (Build Back Better - BBB) Yasası'nın hem enflasyonla mücadeleyi hem de reçeteli ilaç fiyatları ve iklim değişikliği gibi diğer konuları ele almayı amaçlayan Enflasyonu Azaltma Yasası aracılığıyla kısaltılarak yeniden canlandırılmasına karşı sözümona misilleme olduğunu söylediler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazar günü Biden, Demokratların gelecek günlerde oylamayı zorlamayı umdukları tasarı konusunda GOP'u eylemsizlikle suçlayan pankartlar taşıyan hasta gazilerin görüntüleriyle dolu bir video yayımladı.

"ABD Kongresi'ne uğrayıp ateş çukurları yasasını geçirmek için mücadele veren aileleri ziyaret etmeyi planlamıştım. Kovid araya girdi, ben de onlarla görüntülü konuşma yaptım ve pizza gönderdim. Gazilerimize bakmak bizim kutsal görevimizdir. Bu tasarıyı geçirebilmek için onlarla yan yana mücadele vermekten vazgeçmeyeceğim" diye tweet attı.


Bu zamana kadar Senato'nun konuyu ele alan yasayı geçirememesi, tasarının bir dizi yüksek profilli destekçisinin dikkatini çekti ve bunların arasında Jon Stewart da var.

Toomey, CNN'e yaptığı açıklamada direnişini BBB'ye bağlamaya çalıştıkları gerekçesiyle Demokratları kınadı.

Emekli olmaya yaklaşan Cumhuriyetçi Pensilvanya Senatörü, "Bunun BBB ile herhangi bir ilgisi olduğunu öne sürmek çok saçma ve aldatıcı" dedi:

Önceki haftalarda bunca zamandır bu konuyu gündeme getirip aleni açıklamalar yaparken BBB'yi kim biliyordu? Bu yüzden birileri ya bilerek gerçekleri göz ardı ediyor ya da dürüst davranmıyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU