Metallica, Lollapalooza'daki Master of Puppets performansında Stranger Things'i selamladı

1986 tarihli parça, dizide kullanıldıktan sonra rock listelerinde 1 numaraya kadar yükseldi

Metallica ABD turnesine devam ediyor (AP)

Metallica, son "Master of Puppets" performansında Stranger Things'e ve dizinin karakteri Eddie Munson'a duydukları minneti bir kez daha gösterdi.

Netflix dizisinin son sezonunda Cehennem Ateşi Kulübü (The Hellfire Club) adındaki Dungeons and Dragons grubunun dışlanmış başkanı Eddie (Joseph Quinn canlandırıyor), iblislerin arkadaşlarına saldırmasını engellemek için bu rock klasiğini kahramanca çalmıştı.

Önceki haftalarda Metallica, TikTok'ta şarkıyı çalarken Eddie'nin sezon finalinde giydiğiyle aynı logolu tişörtü giyerek ona saygı gösterisinde bulunmuştu.

Grup, videonun açıklamasına "Eddie, bu senin için!" diye yazmıştı.

Metallica şimdi de 28 Temmuz Perşembe günü Şikago'daki müzik festivali Lollapalooza'da verdikleri son konserde Eddie'ye olan takdirlerini yineledi.

Grup konserin son şarkısı "Master of Puppets"ı çalarken Stranger Things'in söz konusu sahnesi de aynı anda ekranlara yansıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1986 tarihli şarkı, çok izlenen bilim kurgu dizisinde yer aldıktan sonra iTunes rock listelerinde 1 numaraya yükselmişti.

Önceki haftalarda Metallica Instagram'da, Netflix dizisinin yaratıcıları Duffer Kardeşleri destekleyen bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, "Duffer Kardeşler'in Stranger Things'e müziği dahil etme şekli her zaman bir üst seviyedeydi, bu yüzden sadece 'Master of Puppets'ı diziye dahil etmekle kalmayıp, böylesine önemli bir sahneyi onun etrafında inşa etmeleri de bizi çok heyecanlandırdı" ifadeleri yer aldı.

Şu anda James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett ve Robert Trujillo'dan oluşan grup, paylaşımlarının devamında aktör Joseph Quinn'in gitar çalarken kullandığı parmak tekniği de dahil olmak üzere sahneye tam onay verdi.

Stranger Things'in ilk 4 sezonu Netflix'te izlenebilir.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU