BBP Genel Başkanı Destici: CHP'nin ucuz siyasetinin bir parçası olmayacağız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Genel Kurulu'nun 1 Ağustos Pazartesi günkü olağanüstü toplantısına katılmayacağını belirterek, "CHP’nin ucuz siyasetinin bir parçası olmadık ve olmayacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Şişli’deki İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Destici, geçen günlerde Balkan ülkelerini ziyaret ettiğini söyledi.

Destici, burada yaşayan Müslümanların tek ümidinin Türkiye olduğunu, Bosna Hersek'in tıpkı Arnavutluk, Hırvatistan ve Sırbistan gibi sadece Boşnakların olması gerektiğini dile getirdi.

Irak'ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesindeki saldırıyı PKK'nın düzenlediğini ancak Irak’ın Türkiye’yi suçladığını anlatan Destici, "Türkiye, kendisine yönelik saldırılarla mücadele ederken kendisine yöneltilen diplomatik savaşı da göğüslemek zorunda kalıyor. Irak'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunduk ve savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla başlayan savaşta Türkiye'nin ortaya koyduğu tavrın önemli olduğunu vurgulayan Destici, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına değindi.

Destici, "Hem dünyayı rahatlatacak gıda ihtiyacı açısından hem de Türkiye’nin başarısı olarak tarihe geçti. Türkiye bu konuda övgüye mazhar oldu. İnşallah Türkiye güçlenerek yoluna devam edecek." ifadelerini kullandı.

CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdığını anımsatan Destici, şöyle devam etti:

Ben katılmayacağım. CHP’nin ucuz siyasetinin bir parçası olmadık ve olmayacağız. Diğer partilere de tavsiyem budur. Özellikle Millet İttifakı'ndaki partilere. Yok, önceden CHP kendilerini bilgilendirmiş ve anlaşmışlarsa onu da açıklasınlar. Öyle bir durum olmadığı gözüküyor. CHP'nin bu çağrıyı yaparken, ne İyi Parti ile ne Saadet ile ne Demokrat Parti ile ne Gelecek ile ne DEVA’sı ile görüşmediği ortaya çıkıyor. Hadi bizle Cumhur İttifakı'ndaki bizlerle görüşmüyor. Eğer CHP’nin bu çağrısına uyarlarsa o zaman onlara şunu sorarız: Siz CHP’nin kapı kulu musunuz?

AA

DAHA FAZLA HABER OKU