Bahçeli: Musul Başkansolosluğumuza saldırıyı yapanlar ile Zaho'ya saldıran aynı mihraklardır

Zaho'daki saldırıyı Türkiye'nin düzenlediği iddialarına tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye’yi töhmet altında bırakmaya hiç kimsenin, hiçbir ülkenin hakkı olmadığını" söyledi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'daki tahılın Karadeniz üzerinden sevkiyatı için Türkiye'nin attığı adımları değerlendiren Bahçeli, " Ukrayna limanlarında sıkışan tahılın dünyaya ulaşması hususunda Türkiye’nin yoğun çabası, aylar süren müzakerelerdeki dirayeti ve ısrarı ezcümle sonuç vermiş, açlık ve yoksullukla pençeleşen yüz milyonlarca insana can simidi uzatılmıştır. İnanıyorum ki, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı çözüm ve barış ikliminin yeşermesi de çok uzun sürmeyecektir" dedi.

"Türkiye'yi töhmet altından bırakmaya hiç kimsenin, hiçbir ülkenin hakkı yoktur"

Irak'ın Zaho kentinde 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Türkiye'nin gerçekleştirdiği iddialarına ise tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

Zaho’da masumların canına kasteden saldırı bir terör eylemidir. Tertipçileri ve tetikçileri Türkiye’nin hem terörle mücadelesinden hem de bölgesel güç ve küresel aktör olarak sivrilmesinden keyfi kaçan terör, silah ve savaş baronlarıdır. Esasen bu karanlık emellerin hüviyetleri bellidir. Zaho’da sivil insanların kanını döküp hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ni suçlama yarışına girenler Türkiye’miz üzerinde hesap yapan, bölücülüğe refakat eden, teröre gelecek bağlayan, dahası her alanda önümüzü kesmek için pusu kuran alçalmış ve alçaklaşmış çevrelerdir. Terörle mücadelemizi engellemek maksadıyla her yola müracaat edenlerin kimler olduğu bilinmektedir. Zaho’daki kanlı eylemin sorumluluğunu Türkiye’ye ihale etme yanlışına düşenler bizatihi suçludur, bu suretle cinayetlerine yenilerini eklemişlerdir. Irak Merkezi Hükümeti işbirliği kanallarını açık tutarak, diyalog zemininden kaçmadan Zaho katliamının saklanmış faillerini Türkiye’yle eşgüdüm halinde ortaya çıkarmak mecburiyetindedir.

Dün Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan füzeli saldırıyı da hatırlatan Bahçeli, "Bilinmelidir ki, şiddetle lanetlediğimiz 27 Temmuz 2022 tarihinde Musul Başkonsolosluğumuza füzeli saldırıyı kim ya da kimler yapmışsa Zaho’ya saldıran da aynı mihraklardır. Irak’ın içine gömüldüğü siyasi istikrarsızlık tablosu, dokuz ayı bulan hükümet krizi, yayılan sokak gösterileri, mezhep temelli cepheleşmeler, birden alev alan parlamento baskınları gerçeklerin tecellisine mani olamayacaktır. Türkiye’yi töhmet altında bırakmaya hiç kimsenin, hiçbir ülkenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'na "ÖTV" eleştirisi

Bahçeli açıklamasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldikleri takdirde "ÖTV ve araba satışları" ile ilgili yapacakları projeleri de eleştirdi.

Bahçeli şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu’nun ‘devleti yeniden inşa edeceğim’ sözü ateşle oynamaktır, tuttuğu namlu da ters tepecektir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün esasları, yeni Türk devletinin inşa ve ihyası 29 Ekim 1923’de tescil edilmiş, mesele bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır. Devleti yeniden inşa etme beyanı bölücü bir dildir, teröre sinyal ve Türkiye düşmanlarına hizmettir. Kılıçdaroğlu boyundan büyük, aklının yetmediği, hayalinde bile yapamayacağı sözler vermekten kesinlikle uzak durmalı, ayrıca otomobil satışlarını tezvirat konusu haline getirerek Türkiye ekonomisine suikast hevesinden pişmanlıkla dönmelidir. Aksi halde Türk milleti bu küstah ve kifayetsiz zihniyete bedelini misliyle ödettirmeye hazırdır, buna da kararlıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU