İstila altındaki Ukrayna'da düğünler arttı: "Savaşın planlarımızı mahvetmeye hakkı yok"

"Yarın ne olacağını kimse bilmiyor"

Daria Stenyukova, Ukraynalıların "Tepemizde füzeler uçsa bile evlenmeye hazırız" mesajı gönderdiğini söyledi (AFP)

Rusya'nın istilası altındaki Ukrayna'da düğün sayıları artış gösterdi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan ve soyadını paylaşmayan Tetyana, havan saldırılarının yarattığı yıkım sürerken nasıl evlendiğini anlattı.

31 yaşındaki Tetyana, başkent Kiev'in yaklaşık 250 kilometre güneydoğusundaki Kremençuk'ta nişanlısı Taras'la geçen ay dünya evine girdi.

Düğün gününde saldırı sesleriyle uyandığını söyleyen Tetyana, "Önce gök gürültüsü zannettim fakat hava açıktı. Sonra bunun havan saldırısı olduğunu anladım. Başta düğünü iptal etmemiz gerektiğini düşündüm ama nişanlım bunu istemedi. Savaşın planlarımızı mahvetmeye hakkı yok" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tetyana ve Taras'ın dünya evine girdiği Poltava bölgesinde, 24 Şubat'ta başlayan savaşın ilk 6 haftasında 1600 düğün düzenlendi. Aynı bölgede 2020 boyunca düzenlenen düğün sayısı 1300 olmuştu.

Kiev'deyse savaşın başladığı ilk 5 ayda 9 bin 120 düğün düzenlendi. 1100 düğünün yapıldığı geçen yılın aynı dönemine kıyasla 8 kattan fazla bir artış yaşandı.

Başkentte sadece geçen hafta cumartesi günü en az 40 düğün töreni gerçekleştirildi.

Soyadını paylaşmayan 25 yaşındaki Vitali, 22 yaşındaki sevgilisi Anastasiya'yla evlenmesine dair "Savaşta evlenmek atabileceğiniz en cesur ve zor adım. Sırada neler yaşanacağını hiç kestiremiyorsunuz. Her an cepheye gidebilirim" dedi.

Nikah memuru Vitalii Çarnik, martın başından beri art arda düğünlere katıldığını ve bunun moral verici olduğunu söyleyerek, "Ukraynalıları duygusal açıdan destekleyerek bir memur olarak ülkeme faydamın dokunacağını düşünüyorum" diye konuştu.
 

ukrayna düğün.jpg

21 yaşındaki Çarnik (sağda), evlenenler arasında askerlerin sayısının arttığını belirterek, "Böyle zor zamanlarda kimse yarın ne olacağını bilmiyor, dolayısıyla herkes en erken vakitte evlenmek istiyor" ifadelerini kullandı​​​​​​


Kiev'in 200 kilometre güneybatısındaki Vinnıtsya'da yaşayan Daria Stenyukova ise düğününe bir gün kala şehrine düzenlenen füze saldırısında evinin hasar aldığını söyledi.

26 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda şoke olduğunu anlatan 31 yaşındaki yoga eğitmeni, 30 yaşındaki Vitaliy Zavalnyuk'la dünya evine girmekten vazgeçmediklerini belirtti.



Independent Türkçe, AFP, AA

DAHA FAZLA HABER OKU