CHP’li Tekin’den İmam Konakcı’ya: Hoca, seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım; Kabil’e tek gidiş uçak biletin benden

Konakcı kadınların giyimlerine yönelik, “sokakların kasap dükkanı” gibi olduğunu ifade etmişti

Sosyal medyaya yansıyan açıklamalarında kadınları hedef alan imam Halil Konakçı için CHP harekete geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadınları et parçasına benzeten Konakcı sokakların kasap dükkanlarına benzediğini öne sürmüş, söz konusu kadınların akrabalarına “Kıskanmıyor musunuz” diye seslenmişti.

CHP’li isimlerin kendisinin görevden alınması için harekete geçtiğini bunun için de Meclis’e soru önergesi verdiğini ifade eden imam Konakcı, “Sahnede ki zaten çıplak olan şarkıcıyı ‘Hoşumuza gitmedi daha da soyunmalısın’ diyen zihniyetin tesettür emrini anlamasını beklemek olmazdı zaten” dedi.

Bu ifadeye CHP’li Gürsel Tekin yanıt verdi.

Tekin, “Hoca, seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım. Kabil’e tek gidiş uçak biletin benden. Bavulunu topla hemen rüyana kavuş. Laik Cumhuriyetin ekmeğini yeme. Tam istediğin hayatı yaşa” ifadelerini kullandı.

Görüntülerde Konakcı, "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" ifadelerini kullanmış şunları kaydetmişti:

100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU