Tolga Şardan: Firarda rol oynayanlara özel soruşturma

"Savcılık, etrafındaki çemberi daraltarak Göktaş'ı yakalamaya çalışıyor"

Fotoğraf: Twitter

T24 yazarı Tolga Şardan, Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan bordo bereli emekli albay Levent Göktaş’ın firarında rol oynayanlar için soruşturma açıldığını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şardan, bugünkü köşe yazısında açılan soruşturma hakkında şunları yazdı:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayet dosyasından bağımsız olarak yeni bir dosya daha açtı. Bu dosyanın içeriği ise, Göktaş'ın firarına yardım edenlere yönelik. Savcılık, ikisi Antalya'da, birisi Ankara'da, birisi de İstanbul'da yaşayan ve Göktaş'ın sırra kadem basmasında rol oynadıkları iddiasıyla dört kişi hakkında adli soruşturma başlattı. Hakkında soruşturma başlatılanlardan birisi Ankara'da avukatlık yapan K.E. İstanbul'daki şüpheli ise Göktaş'ın yakın bir arkadaşı. Antalya'dan İstanbul'a geldiği gece Göktaş'ı evinde gizlediği iddiasıyla soruşturma kapsamına alındı.

Diğer iki kişi ise Antalya'dan. Antalya'da bulunduğu süre içinde Göktaş'a yardım ettikleri iddiası var haklarında. Aslına bakarsanız savcılık, etrafındaki çemberi daraltarak Göktaş'ı yakalamaya çalışıyor. Tabii burada savcılığın tek başına çabası yetersiz kalıyor. Her türlü teknik imkanlara sahip olan emniyet birimlerinin Göktaş'ı saklandığı yerde kolayca yakalaması mümkün.  Ama her ne hikmetse Emniyet kanadından pek ses çıkmıyor. Bu durum, Göktaş'ın yakalanmasında bir ihmal olup olmadığını tartışma konusu yapıyor.

2002 yılında cinayete kurban giden Necip Hablemitoğlu davasında Göktaş, suikastın planlayıcısı olmakla suçlanıyor. Göktaş, yaklaşık 1,5 aydır firari durumda.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU