Avrupa ​​sonbahar ve kış aylarında yeni Kovid-19 dalgasına hazırlanıyor

Komiser Stella Kyriakides, pandeminin henüz bitmediği konusunda uyarıda bulunarak, "Maalesef birçok ülkede vakalarda endişe verici bir artış var" dedi

Fotoğraf: Reuters

Avrupa Birliği (AB) Sağlık ve Gıda Güvenliği Komiseri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, üye ülkelerinin sonbahar ve kış aylarında yeni bir koronavirüs (Kovid-19) dalgasına şimdiden hazırlanmaya başlaması gerektiğini ve salgında 'endişe verici bir artış' olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komiser Stella Kyriakides, Kıbrıs Radyosu'na verdiği demeçte, pandeminin henüz bitmediği konusunda uyarıda bulunarak, "Maalesef birçok ülkede vakalarda endişe verici bir artış var" dedi.

Yetkili, "Son iki aydır, bir sonraki pandemi dalgasının ekonomilerimize veya toplumlarımıza, özellikle de savaştan zaten etkilenmiş oldukları bir zamanda vatandaşlarımıza yeni bir yük getirmemesi için sonbahar ve kış için hazırlanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kyriakides, Avrupa Komisyonu'nun üye devletlerden 60 yaş üstü vatandaşlara ve risk altındaki gruplara ek doz aşı verme hızını artırmalarını istediğini söyledi.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU