Brad Pitt'in Fransa'daki şaraphaneyle ilgili açtığı davada Angelina Jolie'nin talebi kabul edildi

"Pitt'in Jolie'ye duyduğu öfke, mantığının önüne geçti"

Angelina Jolie ve Brad Pitt, 2003'te Mr. and Mrs. Smith'in setinde tanışmıştı (AP)

Brad Pitt'in Fransa'daki şaraphane hakkında açtığı çekişmeli davada mahkeme, Angelina Jolie lehine önemli bir karar verdi.

Çift, Fransa'nın Correns köyündeki Chateau Miraval isimli şaraphaneyi 2008'de satın almıştı. Ünlü oyuncular 2014'te düğünlerini burada yapmıştı.

2016'da boşanmalarının ardından Pitt, Jolie'nin şaraphanedeki yüzde 50 hissesini Yuri Shefler adlı bir Rus oligarkın denetimindeki cin firması Stoli'ye "gizlice" sattığını iddia etti ve eski eşine dava açtı. Ünlü oyuncu, iki tarafın da onayı olmadan hisselerin satılmaması için Jolie'yle ortak karar aldıklarını beyan etti.

Mahkeme belgelerine göre Pitt, Eylül 2021'de Jolie'nin satışı sürdürmesini kabul etti fakat satışa rıza göstermediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşanan son çatışmada Jolie'nin hukuk ekibi, satış işlemlerinin devamı için Pitt ve şirketi Mondo Bongo'dan bazı belgeler talep etti. Pitt tarafıysa mahkemenin Jolie'nin belge talebini reddetmesi için canını dişine takarak uğraştı.

Fakat Cuma günü (22 Temmuz) mahkeme, Pitt ve ortaklarının gerekli tüm belgeleri karşı tarafın avukatına vermesi gerektiğine karar verdi. İşlemleri karara itiraz edene kadar erteleyemeyeceklerini not düştü.

Page Six'e konuşan Jolie'ye yakın kaynaklar, Pitt'in eski eşine duyduğu öfkenin mantıklı finansal kararlar vermesinin önüne geçtiğini söyledi. Aynı kaynak şunları ekledi:

Mantıklı düşünen herhangi biri Stoli'nin işlerine ortak olmasından mutluluk duyardı. Birinci kalite pazarlama ve dağıtım ağları var. İşletmelerini büyütmek için çok büyük bir fırsat. Ama Pitt, Jolie'ye kızgınlığından bunun ötesini göremiyor.

Pitt'e yakın kaynaklarsa Stoli anlaşmasının o kadar da basit olmadığını, Pitt'in Jolie'yle evliyken de cin firmasından gelen bir teklifi reddettiğini söyledi. Açıklama şöyle devam etti:

Ebeveynlerin çocukları için değeri gitgide artan ve genişleyen bir mülkün değerini korumasının en iyi yolu, onun üstündeki tam sahipliğini korumaktır.

İki yılı evli olmak üzere yaklaşık 11 yıl birlikte olan oyuncu çift, Eylül 2016'da "şiddetli geçimsizlik" nedeniyle ayrılmıştı. İkilinin 6 çocuğu var.

 

Independent Türkçe, Page Six, Hollywood Life

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU