Babacan: Lügatimizde rövanşizm yok

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Rize’de yaptığı konuşmada "Bu dönemin icraatları, bağımsız ve tarafsız bir yargı denetiminden, idari denetimden, Meclis denetiminden geçecektir. Ama hukuk devletine yakışır bir biçimde yapmak lazım" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Rize İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. 

Babacan açılışta yaptığı konuşmada"Tamam, seçimi kazandık, oturalım ne yapacağız bakalım onu düşünelim…’ Böyle ülke yönetilmez; kervan yolda düzülür demekle gidemeyiz. Bugünden hazırlığımızı yapmamız lazım ki günü gelince bir dakika bile kaybetmeden ülkenin sorunlarını hemen çözmeye başlayalım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Babacan şöyle devam etti:

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem. Biz bunu DEVA Partisi olarak hazırladık bitirdik. Arkasından parlamenter sistem istediğini söyleyen diğer partiler de çalışmalarını tamamlayınca, altı partinin genel başkan yardımcılarından oluşan bir komisyon kurduk. Altı partinin hazırlıklarını harmanlayarak bir mutabakat metni oluşturduk ve ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem metni’ olarak altı partinin imzasıyla yayınladık. Türkiye’de siyaset kutuplaşma üzerinden yürüyor. Nefret dili çok hâkim. Oysa biz Türkiye’de siyasetin mutabakat arayışıyla, uzlaşı arayışıyla da yapılabileceğini dünya aleme göstermiş olduk.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili toplumda "çok sıhhatli bir süreç yürüdüğünü" kaydeden Babacan, "Biz bunu çok sıhhatli bir tartışma olarak görüyoruz. Çünkü bu tartışa tartışa toplumda bazı isimler daha ön plana doğru çıkacaktır, bazı isimler daha geri planda kalacaktır. Doğru bilgi ışığında, şeffaf bilgiler ışığında toplumun yaptığı değerlendirmelerin biz çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"Hukuk devletine yakışır bir biçimde yapmak lazım"

Babacan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Önümüzdeki seçim çok önemli bir kavşak ve bu kavşağa girdikten sonra ülkenin kendisine seçeceği yön gelecek nesillerin nasıl bir Türkiye’de yaşayacağının temel belirleyicisi olacak.

Bizim lügatimizde rövanşizm yok. Bizim lügatimizde yanlışı bir başka yanlışla düzeltmek de yok. Ama ne var bizde? Hukuk devleti var. Dolayısıyla bu dönemin icraatları bağımsız ve tarafsız bir yargı denetiminden ister istemez geçecektir. Bu dönemin icraatları bir idari denetimden geçecektir. Bu dönemin icraatları bir Meclis denetiminden geçecektir. Bu işin zaten tabiatında var. Eğer yaptığınız iş doğruysa, hesap vermeye her zaman hazırsanız; düzgün işleyen denetim mekanizmalarından da kaçmamanız lazım.

Ama hukuk devletine yakışır bir biçimde yapmak lazım. Öyle çivi çiviyi söker, bunlar yıllarca hukuksuzluk yaptı, biz de başka bir hukuksuzlukla rövanş alırız… Bunlar yanlış işler. Hukuk devleti her türlü hukuksuzluğa karşı hukuk içinde kalarak mücadele eden devlettir.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU