Kılıçdaroğlu'ndan "Truss, göçmenleri Türkiye'ye göndermek istiyor" haberlerine tepki: Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız

Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Erdoğan'ın dış güçler palavrasını artık bir kenara itelim. Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız" dedi

Fotoğraf: AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Krallık medyasında, Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın, ülkesinin Ruanda ile yaptığı sığınmacı anlaşmasının bir benzerini Türkiye ile de yapmayı talep edeceği yönünde yer alan haberlere tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşik Krallık basınında çıkan sözkonusu haberi de paylaşarak şunları söyledi:

İngiltere Dışişleri Bakanı, Başbakan olursa Ruanda'nın yanı sıra Türkiye'ye de göçmen gönderilebileceğini söyledi. Erdoğan'ın dış güçler palavrasını artık bir kenara itelim. Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden The Times, geçen hafta istifa eden Boris Johnson'ın yerine başbakan olmak için yarışan Truss'ın göreve seçilmesi halinde Ruanda programına Türkiye'yi de eklemeyi düşündüğünü iddia etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU