Facebook çalışanlarına gönderilen talimat sızdırıldı: Meta'da "negatif" personele yer yok

Daha önce de Mark Zuckerberg "şirkette yer almaması gereken muhtemelen bir grup kişi olduğunu" söylemişti

(Reuters)

Meta çalışanlara karşı gittikçe daha düşmanca bir tavır almaya başlarken, sosyal medya devi yöneticilerine şirket için "olumsuz" olan herkesin kovulabileceğini bildirdi.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi şirket, The Information'ın haberine göre Meta'nın uzaktan çalışma ve mühendislik sorumlusu Maher Saba'nın gönderdiği ve sızan bilgi notunda, yönetim mensuplarına "ekiplerindeki her kişiyi ve Meta'ya kattıkları değeri düşünmeleri" gerektiğini belirtmiş.

Doğrudan size bağlı bir astınız işleri akışına bırakmışsa veya düşük performans gösteriyorsa, bunlar ihtiyacımız olan kişiler değil. Bunlar, şirketi başarısızlığa uğratıyor. Bir yönetici olarak, birinin Meta için net nötr veya negatif olmasına izin veremezsiniz.

Yöneticilerden "'desteğe ihtiyaç duyan' herkesi tespit etmeleri" ve bunları şirket performans aracını kullanarak bildirmeleri istendi.

Saba, "Yüksek performans çıtamızı anlayın ve ekibinizi sorumlu tutun" diye yazdı.

Desteğe ihtiyacı olan kişileri erkenden tespit edin, söz konusu desteği almaları için Çalışan İlişkileri ekibimizle işbirliği yapın ve doğru yolu bulamayan kişileri çıkarmak için harekete geçin."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İddialı ancak ulaşılabilir" hedefler konmalı, çalışanlar "Meta'nın başarısı için gereken yoğunlukta faaliyet göstermeli".

Meta, The Independent'ın yorum talebine haber yayına girene dek yanıt vermedi.

Bilgi notunun sızmasından önceki haberlerde, Mark Zuckerberg'in bu ay çalışanların zor zamanlara ve işten çıkarmalara hazırlıklı olması gerektiğini söylediği yer almıştı.

Facebook'un kurucusu, çalışanlara "Gerçekçi olmak gerekirse, burada yer almaması gereken muhtemelen bir grup kişi var" demişti.

Beklentileri yükseltip daha saldırgan hedeflere sahip olarak ve harareti biraz artırarak kısmen şunu umuyorum: Bazılarınızın buranın size göre olmadığına karar verebileceğini düşünüyorum ve bu seçimi kendi kendinize yapmanız benim için uygun.

Başlangıçta Meta bu yıl yaklaşık 10 bin mühendisi işe almayı planlıyordu ancak bu sayı 6 bin ila 7 bine düştü.

Aynı zamanda Twitter gibi diğer şirketler de çalışan sayısını azaltıyor. Twitter yakın zamanda, muhtemelen Elon Musk'ın olası satın alma sürecinin bir sonucu olarak, çalışanlarını şoke eden bir hamleyle istihdam ekibinin yüzde 30'unu işten çıkarmıştı.

Snap de işe alım sürecini yavaşlatacağını belirtmiş ve Netflix, Birleşik Devletler'de yeni bir işe son verme turuna girişerek geçen ay 300, bir ay öncesinde de 150 çalışanı işten çıkarmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU