Akif Beki: Özel mi genel mi?

"Sedat Peker’le ilişkilendirilen bir hesaptan, CHP’ye uzanacak bir yatak odası sırrı ifşa edilseydi tutabilir miydiniz onları?"

Fotoğraf: YouTube

Karar yazarı Akif Beki, geçmişte AK Parti’den milletvekili aday adayı olan bir holding yöneticisinin yatak odası görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki bugünkü köşe yazısında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yer aldığı kasetin basına sızdırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar özel değil, genel” şeklinde kullandığı ifadeyi hatırlattı ve şunları yazdı:

Baykal’ın yatak odası görüntüleri için “Bunlar özel değil, genel genel” dendiğinde, alkışlayanlar... Siyasetin, özellikle de muhalefetin kasetle dizaynına vaktiyle karşı çıkmayanlar, bugün de çok teşne duranlar... Buyursunlar konuşmaya, kürsü onların. Konu, son sansasyonel özel hayat ifşaları...

ABD ile AB, Altılı Masa’ya talimat vermiş, bizi LGBT yapacaklarmış, cinsiyetsizleştirerek milletimizi tarih sahnesinden sileceklermiş diye esip savuranlara da söz düşer elbette, haklarıdır. Sedat Peker’le ilişkilendirilen bir hesaptan, CHP’ye uzanacak bir yatak odası sırrı ifşa edilseydi tutabilir miydiniz onları?

Boşanıp yeniden evlenmiş Aykut Erdoğdu’nun eski eşi, aylar önce telefon konuşmalarını izinsiz kaydetmiş. CHP’li Erdoğdu’yu ve yeni eşini zorda bırakacak diyaloglarını, intikam için yayınladı. Bu kadarı yeterdi aslında, iktidar kanadının CHP’yi diline dolamasına. Muhalefeti; seks skandallarının, taciz ve tecavüzlerin, ahlaksızlık ve sapkınlıkların merkezi diye karalama teranelerinin önü kesilemezdi. Fakat araya beklenmedik, ters köşe eden başka bir bel altı vuruş girdi.

Beki, kendi yorumunu şu ifadelerle aktardı:

Bana gelince... Prensip değişmez; yatak odası dikizlenen, gizli kamerayla mahremiyeti çiğnenen suçlu değil, mağdurdur. Ahmet Yavuz Paşa’nın, Twitter’dan paylaştığı şu tespitle hemfikirim: Özel hayat ilgilileri, aile yaşamı aileyi, iş yaşamı iş çevresini...Hukuksuz işlerse yargıyı ve idareyi...Hırsızlıkla yolsuzluk, yalan ve benzeri ahlaksızlıklar da herkesi ilgilendirir!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU