Kılıçdaroğlu: Büyük olasılıkla Erdoğan erken seçim kararı alacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı alacağını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Erken seçim kararı alması için parlamentoyu feshetmesi lazım, son uygulamalara göre o zaman kendisi aday olabiliyor" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Gençlik Buluşması'nda gençlerle bir araya geldi. 

Gençlerden gelen soruları yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

Büyük olasılıkla Erdoğan erken seçim kararı alacak, erken seçim kararı alması için parlamentoyu feshetmesi lazım, son uygulamalara göre o zaman kendisi aday olabiliyor. Dolayısıyla zamanında seçim olacaktır gibi açıklamalar yapıyor ama aslında erken seçim olacak bizim tahminimize göre, Erdoğan da aday olacak ve biz de onu inşallah hep birlikte emekli edeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sosyal medya yasası çıkarsa Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz"

Tartışmalara neden olan'sosyal medya yasası'na ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu "Bu eğer bu şekliyle çıkarsa Anayasa Mahkemesi’ne iptali için götüreceğiz, mücadelemizi yapacağız. Sonuçta demokrasiyi güçlendirmek, demokrasiyi gerçekten de toplumun dokularına kazandırmak için ortak mücadele etmek lazım. Size yönelik bir haksızlık olursa haberimiz olur, o haksızlıkla mücadele ederiz, sizin yanınızda olmaya devam ederiz, bu konuda emin olmanızı isterim. Onlar yasa çıkaracaklar baskı kurmak için bizde mücadele edeceğiz baskıları kaldırmak için, biz daha güçlüyüz çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz" ifadelerini kullandı.
 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU