ABD'li Senatör'den benzin yorumu: "Kokain alıp her yere koşmak daha ucuza gelir"

Senatör John Kennedy'nin memleketi Louisiana, ABD'de hâlâ benzinin en ucuza satıldığı yerlerden biri

(AP)

ABD'li bir senatör benzin fiyatlarının, Amerikalıların arabalarını kullanmak yerine "kokain alıp her yere koşmalarının daha ucuza geleceği" kadar yükseldiğini söylüyor.

Louisiana Senatörü John Kennedy söz konusu espriyi, ülke genelinde pompada görülen tarihi yüksek fiyatlardan bahsederken yaptı. Şu anda 17 eyalette 1 galon (3,78 litre) benzin başına 5 dolar eşiği aşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox News'ten Jesse Watters'a konuşan Kennedy, "Başkan Biden daha fazla ekonomik kaos için kampanyaya devam ediyor. Bu arada, nerede yaşadığını bilmiyorum Jesse ama benim eyaletimde benzin fiyatı o kadar yüksek ki kokain alıp her yere koşmak daha ucuza gelir" dedi.

Idaho, Ohio ve Pennsylvania galon başına benzin fiyatı 5 doları geçen son eyaletler olurken, Kaliforniya galon başına ortalama 6,39 dolar fiyatla hâlâ en pahalı eyalet. Çarşamba itibarıyla, mevcut ulusal ortalama galon başına 4,995 dolar.

Veriler, salı günü itibarıyla, ABD'deki 130 bin benzin istasyonunun yüzde 29'unun benzini halihazırda galonu 5 dolardan fazla fiyata sattığını gösteriyor.
 


Öte yandan, senatörün retoriğine rağmen Louisiana, gasprices.aaa.com'a göre galon başına 4,495 dolarlık mevcut ortalama fiyatla hâlâ ülkede en ucuz benzin alınabilecek yerlerden biri.

AAA sözcüsü Andrew Gross, "Bu yüksek fiyatlara rağmen insanlar hâlâ depolarını doldurmaya devam ediyor" dedi.

Bir noktada sürücüler bu yüksek fiyatlar nedeniyle günlük sürüş alışkanlıklarını veya yaşam tarzlarını değiştirebilir ancak henüz oraya gelmedik.

ABD Enerji İdaresi'ne göre, benzin fiyatlarındaki fırlayışa Rusya'nın şubatta Ukrayna'yı istila etmesinin etkisi ve ABD'li tüketicilerin rafinerilerin üretebileceği miktarı aşan yüksek talebi de dahil bir dizi faktör neden oldu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU