Babacan: Ülkede sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan herhalde iki kişi var; biri Erdoğan diğeri Bahçeli

DEVA Partsi Genel Başkanı Ali Babacan, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını da eleştirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay'da İskenderun ilçe kongresinde konuştu / Fotoğraf: AA(Arşiv)

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay'da İskenderun ilçe kongresinde konuştu. Babacan, hükümeti açıklanan enflasyon verileri ve ekonomikk göstergeler üzeriden eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Koskoca ülke Survivor setine döndü"

Artık ülkede kimsenin hayal kuramadığını ve gençlerin, emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin, çiftçilerin ve esnafın enflasyon karşısında inim inim inlediğini söyleyen Babacan, "Artık bu ülkede sabit gelirli bir vatandaşımızın bir araba bir ev alma hayali bile yok. Eskiden en azından onun bir hayali vardı…Koskoca ülke Survivor setine döndü. Millet hayatta kalmak için çalışıyor şu anda. Görüyorsunuz, her şey ateş pahası" dedi.

"İnandırıcılığı artın diye buçuğu da ekliyorlar"

TÜİK'in açıkladığı yıllık yüzde 73,5'lik enflasyon rakamını eleştiren DEVA Partisi Lideri, "Herhalde inandırıcılığı artsın diye buçuğunu da ekliyorlar. Gerçek enflasyonun ne olduğunu, bizim esnafımız, çiftçimiz, çarşıya pazara giden vatandaşımız bilmiyor mu? Siz kimi kandırıyorsunuz. Çıkın dürüstçe bu ülkede enflasyonun kaça çıktığını açıklayın" diye konuştu.

"Fiyatlardan haberi olmayan iki kişi var"

Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Öyle anlaşılıyor ki, 84 milyonluk ülkede, sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan herhalde iki kişi var: Biri Erdoğan diğeri Bahçeli. TÜİK de onlara yaranmak için neredeyse birileriyle yarışa girmiş durumda. TÜİK iktidarın talimatıyla enflasyonu düşük gösteriyorsa bilelim. Yok birilerine yaranmak için enflasyonu düşük göstermek gayretindeyse onu da bilelim

"Utanmadan ‘enflasyon kadar zam veriyoruz' diyorlar"

Mayıs ayı sonunda ENAG'ın açıkladığı enflasyonun yüzde 160 olduğunu hatırlatan Ali Babacan, "İktidar asgari ücreti, emekli maaşını, memur maaşını TÜİK'in enflasyonu kadar arttırırken utanmadan, ‘biz size enflasyon kadar zam veriyoruz' diyorlar. Sen hangi enflasyondan bahsediyorsun. Gel, şu asgari ücretliye, emekliye gerçek enflasyon zammını ver, ‘yüzde 160' diyor bak bağımsız kuruluş. Ondan sonra çık de ki ‘ben maaşları enflasyon oranında arttırıyorum.' Ayıp ya.  Maaşları sadece enflasyon kadar artırdığınızda, bu milletin refahından çalıyorsunuz" dedi.

"Sıkışınca para basıyorlar"

Milletin yüksek enflasyonun sorumlusunun kim olduğunu gayet iyi bildiğini kaydeden DEVA Partisi lideri, "Döviz kurunu patlatan sizsiniz. Enflasyonu zıplatan sizsiniz. Döviz kuru artınca, bu ülkede A'dan Z'ye her şeye zam geldiği bu vatandaş bilmiyor mu, anlamıyor mu zannediyorsunuz? Bir de ne yapmaya başladılar artık? Sıkışınca, para basıyorlar. Kur Korumalı Mevduat hesabı çıkarttılar değil mi? O farkı nereden ödüyorlar zannediyorsunuz" diye konuştu.

"Beştepe'nin etrafında dolaşanlar büyüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Beştepe Harikalar Diyarı'ndan millete masal anlatıyor" diyen Babacan, "‘Bu ülkede açlık yok' diyor. Neymiş? Ekonomi, bu çeyrekte yüzde 7,3 büyümüşmüş…Bunların büyüme büyüme dedikleri, o Beştepe'nin etrafında dönüp dolaşan bazı insanlar var ya onların cepleri büyüyor olabilir. Onların cüzdanları şişiyor olabilir. Onlarda etrafındakileri görünce milleti böyle zannediyor olabilirler" dedi.

"Dört yıldır neden faizi, enflasyonu düşüremedin"

Babacan sözlerini şöyle tamamladı:

Enflasyonu düşüremeyeceğini bu hükümetin artık biliyoruz. Dört yıldır yapamıyor…Üstelik tam yetkili imza sahibi. Ben ‘elini tutan mı var' diyorum. Dört yıldır niye faizi, enflasyonu düşüremedin? Bugün de çıkmış ne demiş. Yine hayali düşmanlarla uğraşıyor. Şunu yaptırmayanlar da bunu yaptırmayanlar da…Bırak bahaneyi. Sen bu ülkenin cumhurbaşkanısın, üstelik de tek yetkilisin. Bahanelerin arkasına sığınamazsın. Faizi de enflasyonu da düşürmek zorundasın. Çünkü, söz verdin. Seçimlere o sözü vererek girdin… Yok Türkiye ile uğraşan varmış, şuymuş buymuş. Gidiyor 2013'e; kafaya bakın, Gezi olayları sebebiyle bugünkü ekonomi bozuluyormuş. 9 sene geçti. Düzelt

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU