İspanya yurttaşı kız kardeşler, Pakistan'daki eşlerinin yanlarına gelmesini istemeyince işkenceyle öldürüldü

Kız kardeşlerin eşlerinden boşanmak ve İspanya'da başkalarıyla evlenmek istedikleri bildirildi

Polis, mağdurların erkek kardeşleri de dahil ailenin 6 erkek üyesini tutukladı (Pencap Polisi)

İspanya'da yaşayan Pakistan kökenli iki kız kardeşin, eşlerinin Avrupa ülkesine göç etmesine yardım etmedikleri için amcaları tarafından işkence görüp vurularak öldürüldüğü iddia edildi.

İddiaya göre, 21 yaşındaki Urooj Abbas ve 23 yaşındaki Anisa Abbas bir yıldan uzun süre önce zorla kuzenleriyle evlendirildi fakat İspanya'ya göç etmeleri için eşlerine vize alamadı.

Geo News'in haberine göre, kardeşler evliliklerinden memnun değildi ve İspanya'da başkalarıyla evlenmek için eşlerinden boşanmak istiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kız kardeşler 19 Mayıs'ta Pakistan'ın kuzeydoğusundaki Gucrat bölgesine geri çağrıldı ve bir gün sonra vurularak öldürüldü.

Gucrat Emniyeti sözcüsü Nauman Hassan "Aile onları birkaç günlüğüne Pakistan'a gelmeye ikna etmek için bir hikaye hazırlamış" dedi.

Haberlere göre, kız kardeşler eşlerinin İspanya'ya göç etmesini sağlayacak belgeleri imzalamayı reddedip bunun yerine boşanmayı talep edince aile üyeleriyle tartışma çıkmış.
 


Polis, kurbanların annesi Azra Bibi'nin kızlarını korumaya çalıştığını fakat ayrı bir odaya kilitlendiğini söyledi.

Aralarında iki erkek kardeş ve kadınlardan birinin kayınpederi de olan bir amcanın da bulunduğu 6 kişi Pencap polisi tarafından tutuklandı.

Gucrat bölge polisi Ataur Rehman, kurbanların erkek kardeşlerine, bir amcasına, eşlerine, bir kuzenlerine ve iki kayınpederine cinayetten yasal suçlama yöneltildiğini söyledi.

Cinayetten yargılanacak kimliği belirsiz iki şüpheli ve bir akrabaysa henüz yakalanamadı.

Pakistan'da kadınlar genellikle zorla evlendiriliyor ve bu uygulamaya karşı görüşlerini ifade ettikleri veya boyun eğmeyi reddettikleri için erkek aile üyeleri tarafından öldürülebiliyor.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu'na göre, 2021'de Pakistan'da 450'den fazla "namus" cinayeti kaydedildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü gerçek sayının her yıl bine yakın olduğunu tahmin ediyor.

Kadınların güçlendirilmesi konusundaki ilerici görüşleriyle tanınan Pakistanlı sosyal medya fenomeni Kandil Beluç, 2016'da aileyi "lekelediği" için erkek kardeşi tarafından boğularak öldürülmüştü.

Kardeşi Muhammed Waseem, Beluç'un ölümünden hiç pişmanlık duymadığını ve bu yıl şubatta İslam hukuku uyarınca affedildiğini söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/south-asia

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU