Babacan: 6'lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olmazsa partimin adayı benim

"6'lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı" ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Babacan, "İkili görüşmelerde bazen isimler gündeme geliyor. Ama her gündeme geldiğinde günü gelince bunları konuşuruz diyorum" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

6 parti tarafından oluşturulan 'masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili gelen sorulara cevap veren Babacan, "İttifak olmak ortak cumhurbaşkanı adayı anlamı gelmiyo. 6'lı masada ortak aday hedefi var. 6'lı masanın kuruluşu güçlendirilmiş parlamenter sistemine dönmek" dedi.

Ortak bir aday çıkarılmadığı takdirde DEVA Parti'nin nasıl bir tavır alacağı ile ilgili gelen soruya ise Babacan, "Ortak aday olmadığı anda DEVA Partisi'nin adayı Ali Babacan'dır" yanıtını verdi.

"İkili görüşmelerde bazen isimler gündeme geliyor"

6'lı masada "ortak cumhurbaşkanı adaylığı" için henüz telaffuz edilen bir isim olmadığını belirten Babacan, "İsim bazında görüşme yapılmadı, sadece nitelikler sayıldı" dedi.

Babacan şöyle devam etti:

Teoride ortak aday 6 kişiden birisi olabilir. Dışarıdan birisi de olabilir. Öncelikle kucaklayıcı oluşu, kutuplaştırıcı olmaması. 6 genel başkandan birisi olabilir, dediğim gibi dışarıdan da olabilir. 6'lı masada hiçbir zaman bir isim gündeme gelmedi. Bu masada tam tersine isim konuşmayalım, seçim yaklaşınca isimleri değerlendirelim diye öneri vardı. Partimizin içerisinde dahi somut isim bazında bir değerlendirme yapmadık. Bir anlaşma olmazsa partinin genel başkanı tabii ki cumhurbaşanı adayıdır. İkili görüşmelerde bazen isimler gündeme geliyor. Diğer genel başkanların söylediği benim ifade etmem yanlış olur. Ama her gündeme geldiğinde daha çok erken, günü gelince bunları konuşuruz diyorum. Benim zikrettiğim herhangi bir isim yok. Bırakın 6'lı masayı, ikili görüşmelerde ve hatta partimizde bile isim zikretmedim. Günü gelince bunların hepsi konuşulur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kamuoyuna açıklamaları oldu. 6'lı mutabakat olursa aday olurum dedi. Sayın Akşener ben aday değilim dedi. Onun dışında konuşmamız yanlış olur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU