Ukrayna'da bir caddeye Boris Johnson'ın adı verildi

Odesa yakınında bitkilerle kaplı kasaba yolu Britanya Başbakanı'nın adını aldı

Boris Johnson, 9 Nisan'da Kiev'deydi (Reuters)

Ukrayna'nın güneyindeki küçük bir kasaba, Rusya'ya karşı savaşında Birleşik Krallık'ın (BK) ülkelerine yardım etme çabalarını takdir ederek caddelerinden birinin adını Britanyalı Başbakan Boris Johnson anısına değiştirdi.

Cadde, Ukrayna ordusunun halen Rus güçlerine direndiği Odesa'nın dış kesimlerinde yer alan Fontanka'da.

Haberlere göre Fontanka belediye meclisi, savaş 24 Şubat'ta başladığından beri bölgenin "yeni kahramanlara" sahip olduğunu açıkladı ve Mayakovski Caddesi'nin Boris Johnson Caddesi olarak yeniden adlandırılması kararını çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye meclisinin "Rusya'ya yönelik yaptırımlara ve Ukrayna'ya verilen savunma desteğine liderlik eden Birleşik Krallık Başbakanı, Rus istilasının en ilkeli muhaliflerinden biri" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Ukraynalı yetkililer kararı geçen hafta, Johnson'ın Kiev'i ziyaretinden ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yle kamu önünde yürürken görüntülenmesinin üzerinden iki hafta geçmemişken aldı.

Gezinin ardından Zelenski, Doğu Ukrayna'nın kontrolünü ele geçirmek için Donbas'ta büyük çaplı bir taarruz düzenleyen Rus istilacıları yenmek amacıyla Ukrayna'ya daha fazla silah sevkiyatı çağrısında bulunmak için bir sosyal medya kampanyası başlatmıştı.

Johnson daha sonrasında, Britanya'nın Ukrayna'ya 100 milyon sterlin (yaklaşık 1,9 milyar TL) değerinde ağır silah göndereceğini ve Kiev'e daha fazla tank ulaştırmaya çalışacağını söylemişti.

Britanyalı Başbakan parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada "Daha fazla topçu desteğine ihtiyaçları var, onlara vereceğimiz şey de bu" dedi.

Johnnson ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kendisine en yakın kişilere sürekli yaptırım uygulanması yoluyla devamlı baskı uygulanacağını taahhüt etti.

BK Savunma Bakanlığı, Salisbury Ovası Eğitim Alanı'nda Ukraynalı bir hükümet heyetini ağırladığını ve burada yetkililerin kendilerine verilen teknolojik ekipmanların sergilenmesini izlediği bildirildi.

BK hükümetinin gönderdiği ekipmanlar arasında Ukrayna'nın Moskova'nın saldırılarına devam eden askerlerini püskürtmesine yardım edebileceğini umduğu Stormer olarak bilinen zırhlı füze fırlatıcıları da var.

Google Haritalar şu anda adını ünlü bir Rus şair ve oyun yazarı olan Vladimir Mayakovski'den alan ve Johnson'ın adının verileceği yolun bitkilerle kaplı tek şeritli bir kasaba yolu olduğunu gösteriyor.

Downing Sokağı, henüz gelişmeye dair bir yorum yapmadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU