Rusya'nın Belgorod Valisi: Ukrayna köyümüzü bombaladı

Vali, yerel halktan bir kişinin saldırıda yaralandığını söyledi

Arşiv: 17 Nisan 2022 Pazar günü, Ukrayna'nın Çernihiv kenti yakınlarındaki sokakta bir adam, tahrip olmuş Rus askeri araçlarının yanında yanan roket yakıtının fotoğrafını çekiyor (AP)

Rusya'nın Belgorod vilayetinin valisi, Ukrayna güçlerinin Ukrayna sınırındaki bir köye saldırdığını söyledi.

Rus RIA haber ajansına göre, Belgorod bölgesinin valisi Vyaçeslav Gladkov kendi Telegram kanalından yaptığı açıklamada Ukrayna ordusunun sınır yakınlarındaki Golovçino köyünü bombaladığını belirtti:

Graivoronski bölgesindeki Golovçino köyünün Ukrayna'ya bakan tarafına bombardıman yapıldı. Tahribat oluştu. Şimdi kapı kapı dolaşıyoruz. Daha sonra daha ayrıntılı bilgi vereceğim.

Vali, yerel halktan bir kişinin saldırıda yaralandığını söyledi.

Gladkov, "O kadın şu anda tüm gerekli tıbbi bakımı alıyor" dedi.

RIA, sınırla köy arasındaki mesafenin yaklaşık 10 km olduğunu aktardı.

Gladkov ayrıca, sadece birkaç gün önce Telegram kanalından "Spodaryuşino köyü Ukrayna tarafından açılan ateşe maruz kaldı" demişti.

Vali, kimsenin yaralanmadığını ve söz konusu köyle bir diğer yerleşim yerinin tahliye edildiğini belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gladkov önceki haftalarda iki Ukrayna helikopterinin Belgorod'daki bir petrol deposuna saldırdığını da öne sürmüştü. İtfaiyeciler, petrol deposundaki yangına müdahale ederken görüntülenmişti. Çıkan yangın birçok kişiyi bölgeyi tahliye etmek zorunda bırakmış fakat Belgorod Belediye Başkanı Anton İvanov, aynı günün ilerleyen saatlerinde itfaiye teşkilatının son alevleri de söndürdüğünü açıklamıştı.

İvanov, "İnsan yaşamına ve sağlığına yönelik bir tehdit yok. Tüm sakinler evlerine dönebilir" demişti.

Öte yandan Ukrayna suçlamayı reddetmişti. Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, "Nedense bizim yaptığımızı söylüyorlar ama elimizdeki bilgilere göre bu gerçekle uyuşmuyor" demişti.

Ancak daha öncesinde, Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksandr Motuzyanik, Ukrayna'nın rolünü ne teyit ne de inkar edebileceğini söylemişti:

Şu anda Ukrayna, topraklarındaki Rus saldırganlığına karşı bir savunma operasyonu yürütüyor ve bu Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki tüm felaketlerden sorumlu olduğu anlamına gelmiyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU