Soylu yeni bir çalışma yapıldığını açıkladı: Emniyet atama yönetmeliği değişiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı. Yapılacak düzenleme ile 4'e çıkarılan atama bölgeleri tekrar doğu ve batı şeklinde 2'ye ayrılacak

Bir süre önce çıkartılan ve polislerin tepki gösterdiği, "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" çalışmasına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.

Açıklama bizatihi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyuruldu.

Bakan Soylu, ilk sahurunu Mamak Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis ve bekçilerle yaptı.

Polis ve bekçilerle kısa süre sohbet eden Soylu, gazetecilere de açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu, ramazanla ilgili gerek güvenlik gerek kamu düzeni açısından kendi görev ve yetkileri çerçevesinde önlemlerini aldıklarını belirtti.

Soylu, toplu yerlerde iftar yapmaların başladığını ifade ederek, "Buna ait de ayrı güvenlik önlemlerimiz var, onları da sağlıyoruz. Ramazan gecelerinde bekçilerimizin epey bir katkısı oluyor, özellikle büyükşehirlerde ve diğer şehir merkezlerinde. Onların da ayrı hem huzura katkısı var hem de şehirlerin eminliğine ve güvenliğine katkısı var" dedi.

"O 2 şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde"

Soylu burada polislerin "şark" görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" çalışmasının yapıldığını ifade etti.

"Doğu ve Güneydoğu'da 2 yıllık, 3 yıllık şark görevlerinde düşmeler yaptık" diyen Soylu, "Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak da az olmasına rağmen oralarda da 1 ve 2 yıllık, genellikle 1 istisnai olarak da 2 yıllık düşümler söz konusu. Bu, attığımız adımın bir yeniliğiydi. Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, 2 şark vardı zaten. O 2 şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde" diye konuştu.

Daha neler yapılabileceği konusunda değerlendirmede bulunduklarını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı: doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz."

 

thumbs_b_c_e815923fbbb613575345c31783ff772b.jpeg
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu / Fotoğraf: AA 

 


"Kimse 15 Temmuz'dan nasıl çıktığımızı sormuyor"

Bakan Soylu, polisin çalışma şartlarıyla ilgili birçok değerlendirmeler yapıldığını, bazen kendilerini üzen de değerlendirmelerin olduğunu aktararak, "Kimse 15 Temmuz'dan nasıl çıktığımızı sormuyor. 15 Temmuz'da polisin büyük kahramanlığını, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle beraber ve 273 bin civarında polis vardı. FETÖ'ye mensup olanları hem bu teşkilattan söküp atmak suretiyle 230 binin altına kadar gelindi. O dönemlerde ekstra başka işimiz daha vardı, FETÖ'yle mücadele. Bütün operasyonel birimlerimizin neredeyse büyük bölümü mücadelesini FETÖ'yle mücadeleye sevk etmişlerdi" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Asayişte, uyuşturucuyla, terörle mücadelede, bütün bunların yanı sıra organize suçlarla mücadelede, kamu düzeninin tesisinde, salgında kamu düzeninin tesisi aynı zamanda vatandaşımızın hizmetinde bulunmada çok uğraşımızın olduğu ve iş yükümüzün de fazla olduğu bir dönem geçirdik. Bunu da değerlendirmek lazım. Mücadelelerimiz devam ediyor."

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU