AP’nin siyahi milletvekilinden binayı terk etmesi istendi

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) yeni üyesi Mecid Mecid, beş yıllık dönemin ilk gününde kendisinden AP binasını terk etmesinin istendiğini söyledi

Somali asıllı İngiliz Macid Macid AP üyesi oldu ancak onun binaya yanlışlıkla giren bir serseri olduğu sanıldı / Fotoğraf: The Independent

Yorkshire ve Humber bölgesinden Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi olarak seçilen Mecid Mecid’e göre görevindeki ilk gününde tanımadığı birisi tarafından durduruldu ve kendisine yolunu kaybedip kaybetmediği soruldu.

Söz konusu kişi daha sonra Mecid’den binayı terk etmesini istedi.

Mecid, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Farklı olduğumu biliyorum. Kimliğimi saklama lüksüne sahip değilim. Ben bir siyahım ve ismim Macid. Okyanusa uyum sağlamayacak şekilde değişmeye çalışmayı düşünmüyorum. Buna alışmanız gerek” yorumunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent'tan Zamira Rahim’in haberine göre Mecid, olayın ardından kesinlikle binadan ayrılmadığını belirtti.

Mecid söz konusu tweeti ile beyzbol şapkası taktığı ve "F**k Fascism" yazan bir tişört giydiği bir fotoğrafını paylaştı.

Çocukken Somali’den mülteci olarak İngiltere’ye gelen Mecid (29), AP üyesi olarak seçilmeden önce Sheffield Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu.

 

2018 yılında, ABD Başkanı Donald Trump’ın İngiltere’ye ziyareti sırada, Trump’ın gelişine ilişkin Sheffield’de kutlama yapmanın ve ABD Başkanı’nın şehri ziyaret etmesinin yasak olduğunu açıkladı.

Mecid, Mayıs ayında Yorkshire ve Humber seçmenleri tarafından AP’ye seçilen altı milletvekilinden biri oldu.

Brexit Partisi bu seçim bölgesinde üç sandalye kazanırken, diğer sandalyeler de İşçi Partisi, Liberal Demokratlar Partisi ve Yeşil Parti arasında paylaşıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independentarabia.com/node/38311

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

DAHA FAZLA HABER OKU