Hindistan: Pakistan'a düşen füzeyi "yanlışlıkla" attık

Pakistan'a düşen füzeyle ilgili Hindistan Savunma Bakanlığı'ndan 'teknik bir sorun nedeniyle yanlışlıkla ateşlendiği' açıklaması geldi

Pakistan ordusu, Hindistan menşeli yüksek irtifa süpersonik füzesinin Pakistan'a düştüğünü açıklamıştı / Fotoğraf: Twitter

Pakistan'ın çarşamba günü Hindistan'ın savaş başlığı takılmamış bir süperonik füzesinin 40 bin fit yükseklikten 124 km hızla topraklarına düştüğü açıklamasına bugün Hindistan'dan açıklama geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"9 Mart 2022'de rutin bakım sırasında, teknik bir arıza, yanlışlıkla bir füzenin ateşlenmesine neden oldu" açıklamasını yapan Hindistan Savunma Bakanlığı, hükümetin konuyu ciddiyetle inceleyip soruşturma açtığını belirtti.

Ne olmuştu?

Pakistan Ordusu Sözcüsü Tümgeneral Babar İftikhar, Hindistan'a ait bir nesnenin ülke hava sahasını ihlal edip Pencap eyaletine düştüğünü iddia ederek, "Süpersonik uçan bir nesneydi, büyük ihtimalle füzeydi fakat kesinlikle silahsızdı" demişti.

İftikhar, söz konusu nesnenin düştüğü bölgede sivil mülklere zarar verdiğini belirterek, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını aktarmıştı.

Cismin izlediği yolun ticari hava yolları tarafından da kullanıldığına işaret eden İftikhar, çok sayıda uluslararası ve iç hat uçuşunun yanı sıra insan hayatının da tehlikeye atıldığını söylemişti.

Pakistan Ordu Sözcüsü, bu durumun neden yaşandığına dair Hindistan tarafından açıklama beklediklerini dile getirmişti.

 

Sputnik Türkçe, AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU