Demokrat Partili Enginyurt: 6 muhalefet partisinin mutabakatı Türkiye'ye güneş gibi doğdu

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatında imzası olan partilerden biri de Demokrat Parti

6 muhalefet partisi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in mutabakat metni üzerinde uzlaştı ve metin bugün Ankara Bilkent Otel'de kamuoyuyla paylaşıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mutabakatın altında imzası olan partilerden biri de Demokrat Parti. 

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, bugün yapılan toplantıyla ilgili Independent Türkçe'ye konuştu.

Türk milletinin umutsuzluğa düştüğünü ve adeta heyecanını yitirdiğini iddia eden Enginyurt, "Gençlerin gelecek endişesi yaşadığı, işçinin, emeklinin, köylünün, geçim sıkıntısının had safhaya çıktığı bir dönemde yarınlarımız ne olacak diye endişelenirken 6 parti Türkiye'ye güneş gibi doğdu. Bir umut oldu" dedi.

Bir araya gelen 6 partinin fikirlerinin farklı olduğunu hatırlatan Enginyurt, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır' anlayışıyla birleşen, bir araya gelen bu altı siyasi hareket Türk milletine bir heyecan, coşku, umut verdi. İnşallah Türkiye için, Türk milleti için güzel günler gelecektir" şeklinde konuştu.

 

Yirmi yıllık AK Parti iktidarının Türkiye'yi "karanlık bir köşeye sıkıştırdığını" savunan Enginyurt, "Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini satan ama neyi sattığını bilmediğimiz, kime neyi ipotek verdiğini bilmediğimiz, gerek dış politikada, gerek iç politikada, gerek ekonomide gerek siyasette öylesine bir kötü yönetim sergilendi ki… Ayrıştıran, ötekileştiren, bölen ve parçalayan bir dil anlayışıyla maalesef Türkiye ortadan bölündü. İşte böylesi bir dönemde partiler kendi siyasi mesajlarını kendi siyasi programlarını değil Türk milletinin, 84 milyonun birliğini, beraberliğini düşünerek bir araya geldiler" ifadelerini kullandı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU