Haluk Levent’ten Migros açıklaması: Tüm sorunlar çözüldü

Levent, arabuluculuk görüşmelerinin sonuncusunun Ahbap derneğinde yapıldığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Migros depo çalışanlarının maaşlarına yapılan zamlarla ilgili iyileştirme taleplerini dile getirmek amacıyla başlattıkları eyleme ilişkin sanatçı Haluk Levent açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Levent, “Son 9 gündür hem sendika hem taşeron firma ile görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık. Ve tüm sorunlar çözüldü” dedi.

“Haluk Levent Ekip” Twitter hesabından yapılan paylaşımda Levent, “Canlarım! Geçen yıl Migros işçileri için arabulucu olmuştum. Çözüme kavuşmuştu. Son 9 gündür hem sendika hem taşeron firma ile görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık. (8 saat sürdü) Ve tüm sorunlar çözüldü. Bilginize” ifadelerini kullandı.

Levent şunları kaydetti:

İşçi kardeşlerimin kararlılığı ve direnişi olmasaydı bu konu çözülemezdi. Ben sadece geçen yıl yaptığım gibi gergin olan tarafları Ahbap’ta buluşturdum. 9 gündür konuşuyorduk zaten. Zaferin hakkı sendikanın kararlı tutumudur.

Detaylı açıklamaların Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri ile Us Grup tarafından yapılacağı kaydedildi.

DGD-SEN: Direnenlerin yolundan yürü 

İşçilerin sendikası DGD-SEN "Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır" açıklaması yaptı.

Yapılan paylaşımda, "Direnenlerin yolundan yürü! Tahir’in, Ali Faik’in yolundan…" denildi. 

Migros: Duyarlı yaklaşım gösteren herkese teşekkür ederiz

Migros'tan ise "Esenyurt Dağıtım Merkezi'nin çalışanları, yakın diyaloğumuzla işinin başına dönme kararı almıştır" denilerek, "Bu süreçte duyarlı yaklaşım gösteren herkese teşekkür ederiz" açıklaması yapıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU