Erdoğan'dan AK Parti'li belediyelere çağrı: Su tarifelerinde en az KDV indirimi kadar indirim yapmalıdır

Erdoğan, "Hayat pahalılığının belini biz kıracağız. Marketler, çarşı pazar eğer vatandaşlarımıza zulmetmeye devam ediyorsanız denetim ekipleriyle sırtına bineceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Erdoğan, 2023'ün ülke ve millet için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin önünü kesmek için hem kendi siyasi ve ekonomik güçlerini kullanıyorlar, hem de içerideki araçlarını seferber ediyorlar" diyen Erdoğan 2023'ün bir kader seçimi olduğunu savundu.

AK Parti'li belediyelere suda indirim çağrısı

AK Parti'li olan belediyelere suda indirim yapma çağrısında bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

AK Parti'li belediyelere çağrıda bulunmak istiyorum. Su tarifelerinde biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz, ne buyuz. En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun üzerinde indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. Yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımıza su parasında İstanbul yüzde 25'in üzerinde zam talebiyle meclise geldi ve mecliste ağırlık bizde olduğu için arkadaşlarımız bu zam talebine evet demediler. Biz vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. 

Muhalefe yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Bunlar seçim öncesi 'İndirim getireceğiz' diyordu. Ağaları da Şanlıurfa'da 'Biz de elektriği bedava verelim' diyor. Elektriğin kimde olduğundan haberi yok. Sen seçim dönemi söz verdin, koltuğa oturunca unutanlardan oldun, yüzde 25'in üzerinde bir zam talebiyle işi meclise getirdin. Meclis'te de arkadaşlarımız bunlara evet demedi. Türkiye, AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde bizler en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşlarımızı aydınlatacağız" ifadelerini kullandı.

"Denetim ekipleriyle sırtlarına bineceğiz"

Enflasyon ve fiyat artışlarıyla da mücadele mesajı veren Erdoğan, "Hayat pahalılığının belini biz kıracağız. Marketler, çarşı pazar eğer vatandaşlarımıza zulmetmeye devam ediyorsanız denetim ekipleriyle sırtına bineceğiz. Hepsinden yaptıklarının hesabını soracağız. Bugüne kadar nice mücadeleleri zafere ulaştırdığımız milletimiz müsterih olsun. Nasıl milletimizi huzurlu kıldıysak, bundan sonra da huzurlu kılacağız" dedi.

"Biz Kılıçdaroğlu'nun karşısına sandıkta çok çıktık"

Erdoğan konuşmasında CHP'ye yönelik de eleştirilerde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine meydan okumasını eleştiren Erdoğan, "Son günlerde kendi aklınca sık sık bize meydan okuyor. Karşıma çık diye yeri göğü inletiyor. Biz sandıkta karşısına çok çıktık" diye konuştu.

Erdoğan "Engelli Memur Ataması" programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Engelli Memur Ataması" programına katılarak konuşma yaptı.

Bugün ataması yapılacak 2 bin 927 engelli vatandaşla kamudaki engelli memur sayısının 66 bine ulaşacağını söyleyen Erdoğan, "Göreve geldiğimizde kamuda sadece 5 bin 777 engelli memur vardı. Kamudaki engelli işçi sayısı da bu süreçte 127 bine yaklaştı. Son 9 yılda kamuda istihdam edilen sayısı 192 bin sınırına dayandı" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Geçmişte yaşadığımız pek çok sıkıntı gibi engelli vatandaşlarımızın hangi zorluklar içinde hayatını sürdürdüğünü de çabuk unuttu. Kilitli kapı ardından yaşamaya mahkum edilmiş engelliler vardı. Zincirle, iple bir yere bağlanıp kendi evinin içinde dahi hayata karışmasına izin verilmeyen engelliler vardı. Zorlanan ailelerin engelli bireylerin yükü altında ezildiği dönemler yaşadık. Göreve geldiğimizde engellilerimizi de dertlerin içinde bulduk. Hemen işe koyulduk. Engelli bireylerin aileleri üzerindeki maddi yüklerini kaldıracak tedbirler aldık. Evde bakım desteği, umut evleri gibi uygulamaları biz devreye aldık. 

"Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir"

Erdoğan konuşmasında ekonomi gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"Yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içindeyiz" diyen Erdoğan, "Ülkemizi hamlık dönemini geride bırakıp pişme dönemine geçirmek için verdiğimiz mücadelenin son adımındayız. Milletçe bu safhaya gelene kadar çok mücadele ettik, çok bedel ödedik, çok fedakarlık yaptık. Biz de uğraştık, didindik, çabaladık, kuyruğuna geldik. Dünyanın dengeleri, küresel sağlık krizleri ile bozulurken Türkiye yaptığı hazırlıkların karşılığını yatırımla, istihdamla alıyor" ifadelerini kullandı.

"Elbette bizim de yaşadığımız sıkıntılar var" diyen Erdoğan şunları söyledi:

Bu sıkıntıların da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hayat pahalılığı başta olmak üzere kimi konjektürel meselelerin bizi asıl araçlarımızdan geri bırakmasına izin veremeyiz. Vesayetin gücünü nasıl kırdıysak,  ekonomik tetikçilere nasıl izin vermediysek Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden de Allah'ın izniyle kurtaracağız. Programımızı adım adım uyguluyoruz. Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız. Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Döviz kuru da istikrara kavuştu. Sırada enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var. Turizm sezonunun açılmasıyla istihdam sayısı da hızla artacaktır. Siz karamsarlık aşılamaya çalışanlara sakın ha bakmayın. Türkiye, ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU