Haham ve rahiplerden Zuckerberg'e mektup: Instagram Kids platformundan vazgeç

"Olgunlaşmamış beyinleri hedef alan, etik olmayan veri madenciliği yapan ve kâr amacı güden sosyal medya platformlarının çocukların iyiliğini düşünmediğini iddia ediyoruz"

Fotoğraf: Reuters

Hahamlar ve rahiplerden oluşan 75'ten fazla dini lider, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e, 13 yaşından küçüklerin fotoğraf ve video paylaşımı yapması için planlanan Instagram Kids'den vazgeçmesi için mektup yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dini liderlerin salı günü kâr amacı gütmeyen çocuk koruma organizasyonu Fairplay ile birlikte Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, ‘"Olgunlaşmamış beyinleri hedef alan, etik olmayan veri madenciliği yapan ve kâr amacı güden sosyal medya platformlarının çocukların iyiliğini düşünmediğini iddia ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Instagram, mektuba yorum yapmaktan kaçındı.

Connecticut Senatosu soruşturma başlatmıştı

Instagram genç kullanıcıların ruh sağlığı, beden dili ve güvenliği üzerindeki potansiyel etkisi konusunda ABD Connecticut Senatosu tarafından yoğun bir incelemeye tabii tutuldu.

Instagram Başkanı Adam Mosseri aralık ayında, Connecticut Demokrat Senatörü Richard Blumenthal tarafından çocukların çevrimiçi güvenliği konusunda sorguya çekildi. Eyalet başsavcılarından oluşan bir koalisyon, Meta platformu hakkında soruşturma başlattı.

 

Reuters

 

DAHA FAZLA HABER OKU