Elon Musk, Tesla'nın otopilot özelliği hakkındaki "trajik" reklama cevap verdi

Tam sayfa gazete ilanında halka, Tam Kendi Kendine Sürüş yazılımıyla donatılmış Tesla araçlarında "çarpışma testi mankenleri" olmama uyarısı yapıldı

Elon Musk, Tesla'nın Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) moduna yönelik eleştirileri "çöp yığını" diye niteledi (Reuters)

Tesla'nın patronu Elon Musk, şirketinin kendi kendine sürüş yazılımına yönelik rakibinin eleştirisini "trajik bir yetenekten [fazla] ego vakası" diye niteledi.

Otomobil üreticilerine yazılım sağlayan bir firmanın CEO'su olan Dan O'Dowd, New York Times'ta (NYT) yayımladığı tam sayfa reklamla halka, Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) yazılımıyla donatılmış Tesla araçlarında "çarpışma testi mankenleri" olmama uyarısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ücretini O'Dowd''un Şafak Projesi girişiminin ödediği reklam, FSD'yi "Bir Fortune 500 şirketinin şimdiye kadar sattığı en kötü yazılım" olmakla itham etti.

O'Dowd ayrıca ABD'deki çeşitli üst düzey haber ağında görünüp Tesla'nın yazılımına karşı iddialarda bulundu ve FSD kullanan araçların halka açık yollara çıkmasının yasaklanması çağrısı yaptı.

Reklam kampanyası kapsamında O'Dowd, "Bir Fortune 500 şirketinden her 8 dakikada bir kritik arıza veren başka bir ticari ürün söyleyebilen ilk kişiye" 10 bin dolarlık ödül teklif etti.

NYT'nin pazar baskısında yer alan reklamda şöyle deniyor:

Tesla çarpışma testi mankeni olmayın.

Ailelerimiz bugüne kadar bir Fortune 500 şirketinin sattığı en kötü yazılımla halka açık yollarda sürülen binlerce Tesla otomobili için çarpışma testi mankenleri olsun istemeyiz.

 

tesla ad.jpg
Dan O’Dowd'un finanse ettiği Şafak Projesi, New York Times'a Tesla'nın Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) özelliğinin "Bir Fortune 500 şirketinin şimdiye kadar sattığı en kötü yazılım" olduğunu iddia eden bir reklam verdi (NYT)


Sosyal medya kullanıcıları O'Dowd'un rakip bir otomotiv yazılım şirketiyle ilişkisine dikkat çekince Musk, rakibin işletim sistemini "çöp yığını" diye niteledi.

Başka bir tweet dizisindeyse Tesla'nın CEO'su, iddiaları "trajik bir ego/yetenek vakası" diye niteledi.

Söz konusu atışma, kırmızı ışıkta geçen ve başka bir arabaya çarpıp iki kişiyi öldüren bir Tesla'yı içeren önemli bir dava sürerken yaşandı.

Kazaya karışan Tesla'nın 27 yaşındaki sürücüsü Kevin George Aziz Riad, bu hafta Tesla'nın kısmi otonom kendi kendine sürüş sistemi Otopilot'un dahil olduğu ölümcül bir kazada yargılanan ilk kişi olacak.

Yaklaşık 75 bin Tesla aracı Otopilot teknolojisiyle donatılmışsa da beta test programı kapsamında sadece birkaç yüz kadarının FSD'ye erişimi var.

Davanın ön duruşması 23 Şubat'ta yapılacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU