Selvi: Kılıçdaroğlu’nun tavrı doğru

Hürriyet yazarı, CHP liderinin “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın isteyen ailelerin çocuklarına Kuran’ı öğretmeleri kadar doğal bir şey yoktur" ifadelerine destek verdi

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup başkanvekili Özgür Özel tarafından kullanılan bazı ifadeleri eleştirmesinin “doğru” olduğunu söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP’li Özel’in okul öncesi çocuklara Kur’an öğretilmesiyle ilgili “Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet’e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa’ya uygunluğu var” şeklindeki ifadesini anımsattı.

Özel’in eleştirilere yanıt niyetiyle bir video çektiğini ancak bunun yeterli bulunmadığı görüşünü savunan Selvi, şunları yazdı:

Tam aksine, “CHP, muhafazakâr kesimle böyle mi helalleşecekti?” sorularının sorulmasına yol açtı. Dindarlarda zaten bir CHP algısı var. Bu olay üzerine devir değişti ama CHP’nin Kuran alerjisi bitmemiş denildi. Gerekli tepkiler gösterildiği için uzatmak istemiyorum.

CHP liderinin konu hakkındaki yaptığı açıklamayı değerlendiren Selvi, şu ifadeleri kullandı:

Ama doğruya doğru, yanlışa yanlış demek lazım. Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın isteyen ailelerin çocuklarına Kuran’ı öğretmeleri kadar doğal bir şey yoktur. Siyaset din, inanç, kimlik, yaşam tarzı alanına girmemeli” diyerek doğru bir tavır koydu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU