Gazzeli kadınların yeni gözdesi "gamze ameliyatı"

"Zor şartlarda yaşayan kadınlara küçük bir mutluluk getiriyor"

Gamze ameliyatı yaptıran Şahin, bunun toplum tarafından göğüs ameliyatı yaptırmak gibi yargılanmadığını, dolayısıyla "sorun oluşturmadığını" söyledi (AFP)

Gazze'deki kadınlar arasında "gamze ameliyatı" son dönemde popüler hale geldi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Şoruk Şahin, bir ay önce yaptırdığı gamze ameliyatından gayet memnun olduğunu söyleyerek "Eğer güzel bir gülüşünüz varsa, o zaman güzel bir kişi olursunuz" dedi.

26 yaşındaki Şahin'in ameliyatını gerçekleştiren cerrah Cela Talmas, yapay gamze oluşturmanın "çok basit, çok kolay ve çok hızlı" bir işlem olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık 10 dakika süren ameliyatta Talmas, elmacık kemiğinden ağza kadar uzanan zygomaticus kası üzerinde küçük bir kesme işlemi gerçekleştirdiğini anlattı.

Cerrah, her ay birkaç genç kadın için gamze ameliyatı uyguladığını, çoğunun arkadaşlarında gördükten sonra bunu yaptırmaya karar verdiğini belirtti.

Talmas, "Bunun bir kadını daha çekici hale getirdiğini düşünüyorlar. Güldüklerinde ve konuştuklarında daha çekici olduklarını söylüyorlar" dedi.

Ameliyatı uygulayan cerrahlara göre Gazzeli kadınlar, bunu ilk defa Mısır ve Körfez ülkelerine gidip gelen kadınlarda gördü.
 

gamze-ameliyatı.jpg
Talmas, ameliyat sırasında yanak ve ağız bölgesine lokal anestezi uygulandığını ifade etti (AFP)​​​​​​


Batılı ülkelerde bu ameliyat binlerce dolara mal olurken, Gazze'dekiler gamze başına 30 ila 45 dolar (yaklaşık 465 ila 700 TL) civarında yapılabiliyor.

Şahin, ilk etapta sadece sol yanağına gamze yaptırdığını fakat ileride öteki yanağı için de ameliyata girmeyi planladığını söyledi.

Gamze ameliyatlarını yapan cerrahlardan Hasan Ali Ceyş de ameliyatın, Gazze'de zor şartlarda yaşayan kadınlara "küçük bir mutluluk" getirdiğini belirtti.



Independent Türkçe, France 24

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU