"Kasırga" lakaplı Hawkin 103 yaşında rekor kırdı

ABD'de Milli Sinyor Oyunları'nda 103 yaşındaki "Kasırga" lakaplı Julia Hurricane Hawkin 100 metre yarışlarında dünya rekoru kırdı

Julia Hawkin / Fotoğraf: AP

ABD’nin Lousiana şehrinde yapılan Milli Sinyor Oyunları’nda 103 yaşındaki Kasırga lakaplı Julia Hurricane Hawkin 100 metre yarışlarında kırdığı dünya rekoruyla yaşın sayıdan başka bir şey olmadığını ispatladı.

Eski bir öğretmen olan Julia Hawkin, 100 yaş ve üzeri yarışlarına iki yıl önce 101 yaşında katıldığında yüz metreyi 40 saniyede koşmuştu. Hawkin bu sene 103 yaşında 100 metre yarışını 46 saniye 7 salisede tamamlayarak, kendi sahasında dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. 

 

 

Hawkin altın madalya kazanmasının ardından yaptığı açıklamada “100 metrede koşmanın iyi olacağını düşündüm” dedi. Koşmaya 100 yaşından sonra başladığını, antrenmanının da bahçede ve dışarıda çalışmak olduğunu belirterek “Bir dönümlük bir bahçem, içinde 50 ağacım var. Her zaman onlarla ilgileniyorum” ifadelerini kullandı.

Kulağının arkasına bir de gül takan Hawkin "Kasırga" lakabını bir arkadaşının taktığını ancak kendisinin "Çiçek hanım" lakabını daha çok sevdiğini söyledi. 

Hawkin’in ABD’de bu zamana kadar 100 yaş ve üzeri yarışmalara katılan en yaşlı kadın olduğu kaydedildi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU