Sancar'dan CHP ve İYİ Parti'nin açıklamaları için "Tanrı'nın eli" benzetmesi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Mecburiyetler bazen en iyi öğretmenlerdir. Seçim diye bir gerçeklik var. İktidar için ne yapmak gerektiğini tartıyorlar. İki anahtar olduğu söyleniyor biri HDP biri Kürt seçmen. Yani yol bize çıkıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP’nin Erbil ziyareti ve "çözüm yeri meclis, muhatap HDP" açıklaması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "HDP meşrudur" sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk olan Sancar, sözkonusu ifadelerin planlı bir siyasi mimarlık sonucu gelip gelmediğine ilişkin soruya "Bunun arkasında bir gizli el aranmamalı. Olsa olsa Maradona’nın tabiriyle bu ‘Tanrı’nın eli’ olabilir. Çünkü siyasetin doğal akışı bunu gerektiriyordu" yanıtını verdi.

Sancar şöyle devam etti:

Bizim çeşitli partilerle diyaloglarımız, görüşmelerimiz oluyor. Fakat bunların hiçbiri planlanmadı. Biz bundan 3 ay önce bu dönem için hazırlıklar yaptığımızı ilan ederek çalışmaya başladık. Tabi ki oradan gelen etkiler başkalarının dikkatini çekti ve başkalarının alanına yansıdı. İhtiyaçlar daha açık görünmeye başladı. Mecburiyetler bazen en iyi öğretmenlerdir. Seçim diye bir gerçeklik var. İktidar hedefi için ne yapmak gerektiğini düşünüp taşınıp tartıyorlar. İki anahtar olduğu söyleniyor biri HDP biri Kürt seçmen. Yani yol bize çıkıyor. HDP’nin temsil ettiği Kürtler çok güçlüdür. Türkiye’de 10 Kürt’ten 7’si HDP’li. Bu oran bir süredir sabitlendi. Daha önce 5 AKP olabiliyordu, 4 biz olabiliyorduk, 1 diğer.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu çözüldü" açıklamasını da şöyle değerlendirdi:

"Kürt sorunu diye bir şey artık yoktur" diyor ama sadece bu konuyla ilgili değil bu sözleri. Mesela ekonomik kriz yoktur, marketler açacağız enflasyon düşecek diyor. Bu iktidar bir tür acz içindedir.

"Demirtaş’ın yaptığı şey partinin bu politikasına destek vermektir"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sol parti ve hareketlere büyük görev düştüğünü yazmasını da değerlendiren Sancar, "Bu deklarasyon büyük bir orkestra başarısı olarak görülmektedir. Demirtaş da dahil olmak üzere içerideki eski eş genel başkanlarımız, Sabahat Tuncel, Figen Yüksekdağ gibi hepsinin görüşünü aldık. Partinin bütün unsurlarının tartışarak ortaya çıkardığı zor bir malzemeden güçlü bir şarkıdır. Bu şarkıyı çok güçlü bir orkestra başarısı olarak görmek gerekiyor. Demirtaş’ın yaptığı şey de partinin bu politikasına destek vermektir, biraz daha açıklamaktır. Her seferinde yapması da bizim bu büyük orkestrayla oluşturduğumuz uyumu desteklemek ve güçlendirmek içindir" ifadelerini kullandı.

Bingöl'deki saldırı

Sancar, Bingöl'de saldırı sonucu hayatını kaybeden iki işçiye de değindi. Sancar şunları kaydetti:

Bingöl’deki iki işçi kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tür saldırıları asla kabul etmediğimizi her seferinde söylüyoruz, kınıyoruz. Bizim internet sitemizde bazen sehven atlanmış olabilir ama bu tür saldırıların hepsiyle ilgili açıklama vardır. Bunu da yeterli görsünler diye yapmıyoruz bizim duruşumuz bu. Şiddet ve silah meselesi konusunda biz üzerimize düşen her türlü konuda hazır olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin gündeminden kanı, silahı, şiddeti çıkarmak için en kritik sorumluluğun bize düştüğünün farkındayız.

Bingöl'de iki işçi saldırı sonucu hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı  geçtiğimiz cumartesi günü Bingöl'ün Genç ilçesi Yolçatı köyünde yaşanan elektrik arızasının tamirine giden iki işçinin PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

 

 

RS FM, Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU