“Oyuncak kaçakçısı” Rami bombalar altındaki İdlib’de çocukları sevindirdi

Finlandiya’da yaşayan bir Suriyeli olan Rami Adham savaşın başından bu yana ülkeye kaçak yollardan girerek çocuklara oyuncak dağıtıyor. Kendisine “Halep’in Oyuncak Kaçakçısı” diyen Adham, bayramın birinci günü çadır kamplarda yaşayan çocukları sevindirdi

Rami Adham, 2011'den bu yana Finlandiya'dan Suriye'ye oyuncak getirerek bu oyuncakları çocuklara dağıtıyor / Fotoğraf: AFP

Rami Adham 30 yıldır Finlandiya’da yaşayan bir Suriyeli. 

2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşla birlikte topladığı oyuncaklarla birlikte Suriye’ye geri dönen Adham bu oyuncakları büyük bir şiddetin kesintisiz sürdüğü Suriye’deki çocuklara dağıtıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiye kadar 30 kez sınırı kaçak olarak geçen Adham’ın önceki lakabı “Halep’in oyuncak kaçakçısı”ydı. 

Sınır kaçakçılarının yardımıyla beraberindeki oyuncakları Suriye’ye sokan Adham yıllar boyunca ağır bir savaşın ve aralıksız hava saldırılarının yaşandığı Halep’teki çocuklara oyuncak dağıttı. 

Yeni oyuncak rotası İdlib

Ancak 2016’nın son günlerinde şehre yönelik gerçekleşen şiddetli saldırıların ardından sivillerin büyük oranda kenti terk etmesi ve Halep’e giden yolların kapanmasıyla birlikte Adham oyuncak rotasını İdlib olarak belirledi. 

 


Halep’in kaderine yaklaşan İdlib’de son aylarda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

İdlib, ramazan ayının ardından bayrama da sivil yerleşim birimleri, okul ve hastanelerin dahi hedef alındığı bir savaşın içinde girdi.

Milyonlarca sivilin çadır kamplarda yaşadığı İdlib’deki çocukları ramazan bayramında mutlu etmek isteyen Adham oyuncaklarını şehrin kuzeyinde bulunan Akrabat kampındaki çocuklara ulaştırdı.

Bayramdan gün önce bir sınır kaçakçısıyla anlaşarak İdlib’e girmeyi başaran Adham, Finlandiya’dan getirdiği oyuncakları ramazan bayramının ilk günü kampta zor şartlar altında yaşayan çocuklara dağıttı. 

 

Independent Türkçe , AFP

DAHA FAZLA HABER OKU