Denizaltı mürettebatı güvertede barbekü keyfi yaparken görüldü

Yanı başlarında yunuslar yüzerken Hollandalı mürettebat sosislerle ziyafet çekti

Hollandalı bir denizaltı mürettebatı Birleşik Krallık'taki Cornish sahilinin hemen açıklarında Paskalya hafta sonu güneşinin tadını çıkarırken ve iştahla barbekü yaparken görüntülendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CornwallLive'ın haberine göre denizciler Mount's Bay'in kartal gözlü sakinleri tarafından, sualtı deniz taşıtının güvertesinde dinlenirken fark edildi.

Başta geminin Britanya’ya ait olduğundan şüphelenildi fakat çevrimiçi dedektifler hemen denizaltının gerçek kimliğinin Hollanda donanmasına ait dizel motorlu bir gemi olduğunu doğruladı.

Gemi mürettebatı sahilin açıklarında yemeklerinin tadını çıkarırken çekilmiş resimlerini ve yunuslar yakıcı güneşin altındaki denizaltına eşlik ederek yüzerken müzik çalan bir videoyu bile tweetledi.

Sosyal medyada denizaltının fotoğraf ve görüntülerini paylaşan Abdel Bakrim "Her gün görmeyi beklediğiniz bir manzara değil. İlk defa bir denizaltı görüyorum. Umarım ciddi bir şey değildir!" dedi.
 


Bölge sakinlerinden Jane Johnson mürettebata bir tweet göndererek "Mousehole'dan size el salladık, bu fotoğrafı da balkonumuzdan çektik!" dedi.

Donanma personelinin görevlerine ara verdikleri bir sırada barbekü yaptıkları sosislerle ziyafet çektikleri anlaşıldı.

Twitter kullanıcısı Kai Greet'e göre Cornish kıyıları açıklarında böyle bir gemi ender rastlanan bir manzara değil.

Kai Greet şunları söyledi:

Bugün Cornwall'daki Mount's Bay'de Hollanda Donanması'na ait Walrus sınıfı bir taarruz denizaltısı yüzeyde görüntülendi. Onlar sahilimizin açıklarındaki denizaltı tatbikat alanlarının düzenli ziyaretçileri.

AD'nin bildirdiği üzere ismi HNLMS Dolfijn olan denizaltı sığ sularda istihbarat toplamak veya kıyı bölgelerinde keşif yapmak için kullanılabilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU