Sağlık Bakanı Koca'nın hocası Prof. Dr. Cenani koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

89 yaşındaki Prof. Asım Cenani, koronavirüs salgınının kurbanlarından oldu. Cenani’nin öğrencilerinden birisi olan Sağlık Bakanı Koca bir başsağlığı mesajı paylaştı

Fotoğraf: Twitter 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden emekli Prof. Dr. Asım Cenani yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bakan Koca’nın hocasıydı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 89 yaşında yaşamını yitiren genetik ve tıbbı biyoloji alanında öncü kabul edilen Prof. Dr. Asım Cenani'nin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Prof. Dr. Asım Cenani'yi kaybettik. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, çocuk hastalıkları uzmanlık eğitimim sırasında öğrencilerinden biri olma onuruna kavuşmuştum. Genetik ve Tıbbi Biyoloji alanında öncü kabul ediliyordu. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. 

 

"Ölüyoruz", "yönetemiyorsunuz"

Türk Tabibler Birliği de Twitter’dan ‘ölüyoruz’ ve 'yönetemiyorsunuz' etiketleri ile paylaştığı mesajda,” İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden emekli Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü kurucusu Prof. Dr. M. Asım CENANİ'yi COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.  

 

Tıp öncüsü Prof. Cenani 

Prof. Dr. Asım Cenani 1931'de Gaziantep'te doğmuştur. Orta öğrenimini 1951 yılında Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüksek öğrenim gördü.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği sitogenetik laboratuvarının kurucusudur.

Genel Pediatri, Klinik Genetik, Sitogenetik ve Dismorfoloji üzerine özel çalışmaları ve literature büyük katkıları olmuştur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU