Karamollaoğlu: Hizmete dönük yatırımları durdurmak lazım

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, hükümetten başta tarım olmak üzere sanayiye destek vermelerini isteyerek “Üretime dönük olmayan yatırımları derhal durdurun” çağrısı yaptı

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki krizi değerlendirerek başlayan Karamollaoğlu, “Ermenistan’ın Azerbaycan'a karşı gerçekleştirdiği saldırıları üzülerek karşıladık, elbette kınıyorum” dedi.

Bu coğrafyada huzur ve barış için Ermenistan’ın emperyalist güçlere güvenerek ortaya koyduğu bu saldırgan tavrı bir an önce sona erdirmesi ve işgalci zihniyetinden vazgeçmesi gerektiğini belirten Saadet Partisi lideri şunları söyledi:

Burada Azerbaycan’ın gösterdiği cesareti ve adımları da takdir ediyorum. Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteği de tebrik ediyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğumuz coğrafyada itidalle hareket etmelidir ama gerektiği yerde üzerine düşen vazifeyi yapmakta tereddüt göstermemelidir.

Azerbaycan-Ermenistan krizi için 4 maddelik öneri

Karamolloğlu Azerbaycan Ermenistan arasındaki krizin sona erdirilmesi için ise dört maddelik önerilerini açıkladı:

             Güney Kafkasya bu bölgede yeni bir çatışma alanı yapılmamalıdır.

             Ermenistan birilerinden cesaret alarak hareket etmektedir. Bu tavırlarından süratle vazgeçmelidir. Bu bölgedeki bir ateş en başta Ermenistan'ı yakar.

             Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunun çözümü için kurulan ABD, Rusya ve Fransa’nın başını çektiği AGİT Minsk Grubu sorunu çözmeye odaklanmalıdır. Ne yazık ki uyuyorlar… Bu bölgede ki problemlerin çözümünde bugüne kadar katkı sağlamalıdır. Umarım Minsk grubu kendinden bekleneni yapar.

             Son olarak bölgemizde yaşanan bu gerginlik bahane edilerek Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlarımıza karşı herhangi bir menfi tutum kesinlikle sergilenmemelidir. Çok ama çok dikkatli davranılması gerektiğini hatırlatmayı bir vazife olarak görüyorum Ermeni vatandaşlarımız bize emanettir, Ermenistan’da ki hadiselerden dolayı onlara karşı tavır sergilemek doğru değildir. Geçmişte biz çok acı hadiseler yaşadık…

"Yiğitsen bisikletle işine git gel demesini hayretle karşıladım"

AK Parti iktidarının uygulamalarını eleştiren Karamollaoğlu, ülkede adelet kalmadığını ileri sürerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasındaki polemik hakkında şunları söyledi:

İçişleri Bakanı’nın AYM başkanını tenkit ederken, “yiğitsen bisikletle işine git gel demesini hayretle karşıladım, bir İçişleri bakanı diyor ki; sana özel koruma vermezsem hayatın emniyette değil çünkü ben Türkiye’de emniyeti sağlayamıyorum, kendisi diyor bunu.

"Berat etmiş insanları bile toplayarak bir terör havası estiriyorlar"

Karamollaoğlu, Kobani olayları hakkında yapılan soruşturmada 6 yıl sonra gözaltılar yapılmasını da şu sözlerle eleştirdi:

Kobani olayları 2014 yılında meydana geldi. O günden bugüne seçimler geçmiş iktidarın gıkı çıkmamış, şimdi aradan 6 sene geçtikten sonra berat etmiş insanları bile toplayarak kendileri bir terör havası estiriyorlar. Maalesef herkes endişe içinde muhterem arkadaşlar böyle bir havada ülkemizde huzur olabilir mi? İnsanlarımız iktidara, iktidarın tavrına, adalete güvenmiyor.

"Öğretmen de veli de öğrenci de memnun değil"

Uzaktan eğitim sorunlarına da dikkati çeken Temel Karamollaoğlu, “Uzaktan eğitim dediğiniz zaman evde çocukların dersleri takip edeceğiz cihazlara ihtiyaç var. Evde 3 çocuk varsa 3 farklı tv lazım, mutlaka tablet bilgisayar gerekiyor. Şu anda vatandaşın büyük bir sıkıntısı var, vatandaş bunu karşılayamıyor devlet bunu karşılamak zorunda. Biz bu konuda bir çalışma yaptık ve kamuoyu ile paylaştık. Eğitimde memnuniyetsizlik %60-70 üzerinde. Öğretmen de veli de öğrenci de memnun değil, bunu düzeltmek inatlaşmak ile olmaz” dedi.

"Üretime dönük olmayan her yatırım israftır"

Saadet Partisi Genel Başkanı’nın gündemindeki en önemli başlık ise ekonomi oldu. “Ekonomi kontrolden çıktı, bunun en büyük işareti ekonomiden sorumlu bakan ‘Dolar umurumda bile değil’ diyebiliyor” diyen Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Hizmete dönük yatırımları durdurmak lazım. Üretime dönük olmayan her yatırım israftır. Sizin evinizde televizyonunuz bozulsa, bulaşık makinası bozulsa evde de bir tane kalp hastası olsa... Onun tamirine mi para mı ayırırsınız yoksa hastayı mı iyileştirirsiniz. Allah rızası için kulak verin. Ekonomi böyle yürütülmez. Dış politika böyle yürütülmez. Kaynak için bir numaralı mesele israfı bırakacaklar. Bütün yatırımları durduracaklar. Başta tarım olmak üzere sanayiye destek verecekler.

Algı operasyonları ile ekonomi düzelmez. Neymiş, efendim biz 300 fabrika açtık Antep’te. Gülelim mi ağlayalım mı bu bilgileri kim veriyor Sn. Cumhurbaşkanı’na! Bir fabrikaya bir makine alınmışsa onu da yeni yapılmış bir tesis gibi göstermeye kalkıyorlar. Keşke 300 fabrika üretime geçirilmiş olsaydı. Bu algı operasyonları derdimize derman olmaz. Sizin en temel probleminiz zihniyetiniz yanlış eğer ekonomiyi gerçekten toparlamak istiyorsanız öncelikle zihniyet değişikliğine gitmeniz lazım.

"Türkiye tüm dünyayla kavgalı"

Türkiye’nin dış potikada yalnızlaştığını savunan Karamollaoğlu,”İlk hataları ABD’nin Irak işgaline destek vermek oldu, ondan sonrası çora söküğü gibi geldi.vBugün ABD karşımızda Rusya karşımızda AB karşımızda. Türkiye şu an bütün dünya ile kavgalı” dedi.

Türkiye’nin bir ahlaki kriz yaşadığını iddia eden Karamollaoğlu, televizyon programlarınının “toplumun çöktüğünün işareti” olduğunu söyledi. “Emin olun bu programlar Avrupa’da yayınlanmaz. Toplumun tamamını zehirliyorsunuz” diyen Karamollaoğlu, “Bir tv kanalında pelikan adı geçti diye o kanala ceza kesiyorsunuz ama bu programlar sizin kanallarınızda diye gıkınız çıkmıyor. Bu kadar rezilliğin Türkiye’nin tamamına gösterilmesine nasıl rıza gösterirsiniz” ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU