Ezeli rekabette 392. randevu: Galatasaray-Fenerbahçe

Geride kalan 391 maçta Fenerbahçe'nin Galatasaray'a galibiyet sayısında 146-124, gol sayısında da 536-488 üstünlüğü bulunuyor

İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçta Galatasaray ve Fenerbahçe 2'şer kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 maç berabere tamamlandı / Fotoğraf: AA

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Süper Lig'in 3. haftasında yapacakları derbiyle tarihte 392. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Mehmet Cem Satman yapacak.

Sezona iyi başlayan Galatasaray, Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 4 maçı da kazanmayı başardı. 

Galatasaray, söz konusu müsabakalarda Gaziantep FK'yi 3-1, son şampiyon Medipol Başakşehir'i 2-0, Azerbaycan'ın Neftçi ekibini 3-1 ve Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split'i de 2-0 yendi.

Fenerbahçe ise ligin ilk haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerken, ikinci hafta maçında sahasında Atakaş Hatayspor ile golsüz berabere kaldı.

İki takım arasında geçen sezon Türk Telekom Stadı'nda oynanan maç 0-0 eşitlikle sonuçlanmıştı. 

Ligin ikinci yarısında Kadıköy'de oynanan müsabakayı ise 3-1 önde tamamlayan sarı-kırmızılılar, 22 Aralık 1999'dan sonra deplasmanda ilk kez rakiplerini mağlup ederek 20 yıl süren kazanamama serisine son vermişti.

 

 

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde 392. randevu

17 Ocak 1909'da Kadıköy'de oynanan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 111 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 391 maçtan 146'sını kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süreçte 124 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. İki takım 121 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 536 gole, Galatasaray 488 golle karşılık verdi. 

Ligde 127. sınav

Fenerbahçe ile Galatasaray, 63. sezonu oynanan lig tarihinde 126 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-34 üstünlük kurdu. Ligdeki 42 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 158, sarı-kırmızılılar ise 122 gol kaydetti.

 

 

Son 10 resmi maç

İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçın 6'sı berabere tamamlandı.

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 2, Galatasaray 2 kez galip geldi, taraflar 6 maçta birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramadı.

Son 10 derbide iki takım da yedişer gol kaydetti.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Hajduk Split maçında dinlendirdiği as futbolcularını Fenerbahçe derbisinde sahaya sürecek.

Sarı-kırmızılı takımın derbiye şu 11'le başlaması bekleniyor:

Fatih Öztürk, Omar Elabdellaoui, Christian Luyindama, Marcao, Martin Linnes (Marcelo Saracchi), Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli, Arda Turan, Radamel Falcao.

Fenerbahçe'de ise teknik direktör Erol Bulut'un Galatasaray derbisine çıkmayı planladığı muhtemel 11 şöyle:

Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Zanka, Lemos, Caner Erkin, Tolga Ciğerci (Ozan Tufan), Luiz Gustavo, Thiam, Sosa, Ferdi Kadıoğlu, Samatta (Valencia).

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU