Bakan Koca'dan "vaka artışı" açıklaması: Hızı kontrol altına aldık

Ülkedeki salgının durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koca, Türkiye genelinde temaslıların taramasını ortalama 13 saate kadar indirdiklerini kaydetti

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun Valiliği'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orta Karadeniz'deki illerin durumlarını değerlendirmek ve incelemek üzere Samsun'a geldiğini ifade eden Koca, "Sunulan sağlık hizmetlerinin durumu ve çözüm talep edilen hususlar hakkında bilgi alma fırsatı bulduk" dedi.

6 aydır Koronavirüs salgınıyla ülke genelinde mücadele edildiğini söyleyen Koca, "Bir dönem kurallara uyarak yaşadığımız belirgin düşüş ne yazık ki uzun süreli olmadı. Hasta sayılarımız ve kayıplarımız yeniden artmaya başladı" ifadelerini kullandı.

"Vaka artış hızı kontrol altına alındı"

Koca, vakaların sadece Türkiye'de değil tüm dünyada arttığının altını çizerek şunları kaydetti:

Hasta sayılarımızdaki artış her bölgemizde aynı oranda değil. Bazı bölgelerimizde istemediğimiz artışlar görürken, bazı bölgelerde salgını kontrol altında tutabiliyoruz. Son bir haftadır ülke çapında alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımızın kontrol altına alındığını söylemek istiyorum ama bu bizi asla ve asla rehavete sürüklememelidir.

En belirgin olarak Orta ve Doğu Anadolu'da olsa da büyükşehirlerimizde zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Samsun ve civar illerde bu anlamda mercek altına aldığımız merkezlerimizden biri oldu. Karadeniz bölgesine geçiş kavşağı olması sebebiyle Samsun önemli bir insan hareketine maruz kalıyor.

Koca ayrıca, Türkiye genelinde temaslıların taramasını ortalama 13 saate kadar indirildiğini de vurguladı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU